Nervigt
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du en länk till inspiration och ett gott skratt.
 
Uteätare
 
Vi ville äta, men det kändes som om vi var i vägen. Vi fick snällt vänta på vår tur. "Saker ska göras i ordning, och då sticker man tydligen inte emellan med detaljer" tycktes servitrisen tänka. Detaljer såsom väntande kunder. Hela attityden skrek "bad hair day". Vi var fascinerade, det är inte ofta man stöter på riktigt dålig service nuförtiden.

Efteråt sitter jag i bilen och råkar komma åt insidan av pekfingret. För kanske 10 år sen råkade jag i min köksiver slinta med kniven och skära ända in till benet. Det blev ett tjusigt snitt, djupt och rakt. Det blödde inte mycket men tog tid att läka, för det sitter mitt i vecket. Nerverna har inte riktigt hittat tillbaka till varandra, så ytan är extra känslig för beröring. Det känns som om nerverna ligger på ytan, trots att jag idag får titta mycket noga för att se ärret.

Kanske hade servitrisen nerver som låg på ytan, på grund av en tidigare händelse. Kanske är det så att hennes ärr inte syns, förrän någon eller något kommer för nära. Det är lätt att döma, men vi vet inte alltid varför människor beter sig som de gör. Varför var hon så disträ och tvär? Jag kan lätt dra mig till minnes åtskilliga tillfällen när jag måste uppfattats precis så, när jag oroat mig för mina nära och käras hälsa, när jag låg i skilsmässa eller haft andra stora bekymmer. Saker som skapar osynliga ärr, som det är lätt att komma för nära utan att veta om det.

Just denna dagen var jag på riktigt gott humör, inget retade mina egna inre ärr, och jag kunde därför ta bemötandet med fascination istället för irritation. Jag och min kollega kunde studera beteendet med stort intresse och nöje.

Kanske var det för vår uppmärksamhet servitrisen log genuint tillbaka mot oss när vi gick, och till och med skickade med ett: Tusen tack för besöket!  Eller så var hon bara glad att vi äntligen gick.
 

Skön läsning inför nya året

Veckobrevkostnadsfritt
JA! Sveriges främsta inspiratörer om hur du blir lycklig
 
När var du lycklig senast?
Alla är vi olika. Därför blir vi lyckliga av olika saker.
Detta är den tredje JA-boken. Den är skriven av elva fantastiska inspiratörer som berättar om sin syn på lycka och ger dig konkreta tips på vad du kan göra för att bli ännu mer lycklig.
 
Om du låter dig inspireras av deras texter har du alla möjligheter att själv skapa lycka i ditt eget liv. Nu till specialpris 150 :- inkl frakt (kan vara en perfekt julklapp också!)

Beställ boken via mail: info@evahyllstam.se
Din gränslösa styrka
 
Du har väl sett att vi har kostnadsfria veckobrev?
 
Vi startar nu veckobrev baserade på Anthony Robbins bok "Din gränslösa styrka" igen - alldeles gratis
 
Boken är en verklig inspirationskälla och vi har gjort sammanfattningar med arbetsmaterial till varje kapitel.
 
Dessa skickar vi gärna ut till dig veckovis om du anmäler dig till oss!

Skicka ett mail med "Veckobrev - Tony Robbins" i rubriken till info@evahyllstam.se
 
Smågodis till dig!
 
 
På TED hittar man mycket bra information. Här är ett om design som ska kunna användas miljoner gånger per dag. Hur designar du för hela världen? Se vad Margaret Gould Stewart säger om detta.

Gulliga katter i all ära. Här kommer en länk med en Golden Retriver som ska ta sig igenom en hinderbana. Jag skrattar så tårarna rinner.

Tänd ett ljus i höstmörkret!
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.