Att vara nöjd
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du en länk till inspiration och skönsång.
 
Valfrihet
 
”Grekland, nej vi har inte varit där. Det blev aldrig av. Vi kom inte dit.” Han är lugn och saklig, talar utan längtan eller vemod. Håret är grått, men jag vet att han är en aktiv vindsurfare, han far iväg med brädan på biltaket så fort vinden friskar i. Hustrun är sjuklig, de reser inte längre, därav konstaterandet ”vi kom inte dit”.

Han hade lyssnat intresserat och glatt på min sommarberättelse, det var först när jag frågade som uttalandet kom. Ändå kände jag mig inte dum, för hans svar var utan längtan. Ändå stannade hans ord med mig.

Jag tänker på alla mina drömmar, all min strävan. Målen jag arbetar för att nå. Samtidigt finns det något fridfullt i att välja bort. En befrielse. Avlastning. Att släppa taget om det som faktiskt aldrig blev av, det man inte längre vill, eller har begär efter.

Är inte det att ge upp? Att bara låta nöja sig? Eller handlar det om att tillåta sig att vara nöjd. Inte tävla mot andras måttstockar, hitta sin egen.

När det blir för mycket i livet är en bra teknik att dela upp den närmsta tiden i block. Istället för att försöka klara allt, bestämma sig för att under den här perioden, fram till jul t ex fokuseras på en sak. Granska det som är kvar, vad ska väljas bort? Är det verkligt viktigt men inte läge just nu får det vänta. Jag nöjer mig med detta, nu.
 


Vi erbjuder Paul Ekman Internationals populära utbildningar inom emotionell kompetens.Veckobrevkostnadsfritt
 
Utbilda dig i vår - ETaC
 
I vår kommer vi hålla den populära och mycket intressanta utbildningen ETaC Evaluating Truthfulness and Credibility. Det är en forskningsbaserad fyradagarsutbildning, skapad för att utveckla din förmåga att urskilja emotioner hos andra för att fastställa sanning och trovärdighet. Fylld med praktiska övningar, det senaste inom forskningen och tydliga exempel. Träna upp din förmåga att se det andra inte ser, bara anar eller helt enkelt gissar. Bli bättre på att lyssna och observera. Bli skickligare på att kommunicera.
Försäkra dig om din plats nu; anmäl ditt intresse till info@evahyllstam.se.
 
7 Strategies for wealth and happiness
 
Riktig härlig läsning är Jim Rohns "7 Strategies for wealth and happiness"!

Boken är en verklig inspirationskälla och vi har gjort sammanfattningar med arbetsmaterial till varje kapitel.

Vi skickar gärna ut dessa veckobrev till dig om du anmäler till oss - helt kostnadsfritt!
Skicka ett mail med rubriken "Veckobrev - Jim Rohn" till info@evahyllstam.se
 
Smågodis till dig!
 
 
På TED hittar man mycket bra information. Här är ett klipp om hur stora ledare inspirerar till handling. Att gå inifrån och ut. Det gäller också när vi leder oss själva. Varför gör vi det vi gör, är en viktig fråga, istället för att undra hur vi löser det som hamnar i knät på oss.

Skönsjungande First Aid Kit är tillbaka hos David Letterman med sången My silver lining

Ta vara på höstens klara dagar!
 
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.