Egenfrid 
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du tre länkar, en om kroppsspråkets inverkan på oss, en från Indien och en från Japan. Ta några minuters paus och ta in världen.
 
Grekisk jämnvikt

"Om du byter till Smartphone kommer du upp två nivåer", förklarar min man. "Du får kamera, så du slipper ha med dig den där", säger han och pekar på vår grekiske väns knytnävsstora kamera. "Du kan kolla mail när du vill, få information"… Greken begrundar orden ett ögonblick innan han svarar: ”Om jag höjer mig två nivåer, vad får jag sänka då? Sinnesro, tankar på annat när jag jobbar, jag sänker nivån på fokus och att vara här och nu. Det är inte så jag vill ha mitt liv.”

Jag och min man får oss en tankeställare. Den här mannen har valt hur han vill ha det. Vägt en höjning mot en sänkning. Och han har ju rätt! Balansen finns alltid där utan att vi tänker på det. Ökad frihet på ett område ger minskad på ett annat. Egentiden och egenfriden går förlorad för illusionen av att ha kontroll, åtminstone för en stund, innan det ska kollas igen. Hjärnan är alltid på.
Vår grekiske vän har valt att styra över vad han tar in och när.

Jag bestämmer mig för att vara mer strikt i höst, verkligen lägga undan telefonen, ta mig en mental simtur i ett turkost vattnen många mil bort och slå mig till ro i favoritfåtöljen med en god bok.
Samtidigt stannar tanken kvar, ligger och surrar lite försynt; vad mer har jag höjt så att jag fått sänka någon annanstans? Var kan jag sänka så att jag kan höja något som jag känner är mer värdefullt, nu?
 


Vi erbjuder Paul Ekman Internationals populära utbildningar inom emotionell kompetens.
Utbilda dig i höst - ETaC
 
I höst kommer vi hålla den populära och mycket intressanta utbildningen ETaC Evaluating Truthfulness and Credibility. Det är en forskningsbaserad fyradagarsutbildning, skapad för att utveckla din förmåga att urskilja emotioner hos andra för att fastställa sanning och trovärdighet. Fylld med praktiska övningar, det senaste inom forskningen och tydliga exempel. Träna upp din förmåga att se det andra inte ser, bara anar eller helt enkelt gissar. Bli bättre på att lyssna och observera. Bli skickligare på att kommunicera.
Försäkra dig om din plats nu; anmäl ditt intresse till info@evahyllstam.se.
 
Det bor en hjälte i dig!
 
Sommaren är perfekt för att koppla av och läsa en god bok. Kombinera det med att skapa en framgångsrik höst. Jag skrev Det bor en hjälte i dig! som en självcoachingsbok, enkel och tydlig med praktiska övningar för den som vill det, eller bara inspirerande berättelser om man hellre vill ta in och fundera. Boken är full med citat och är till för att du ska få det som du vill ha det.

Nu till specialpris 175,- inkl frakt. Maila oss på info@evahyllstam.se så kommer den inom några dagar direkt till din brevlåda!
 
Smågodis till dig!
 
 
Nära 20 miljoner människor har sett när socialpsykologen Amy Cuddy visar på hur kraftfullt vårt kroppsspråk är och hur du kan använda det för att bygga självförtroende.

20 miljoner människor i världen är blinda, för de har inte råd att göra en enkel operation som skulle ge dem synen tillbaka. Här kommer en liten film om två systrar i Indien som varit blinda sen födseln och opererades. Vacker film från National Geographic.

800 000 hem förstördes under tsunamin i Japan och tusentals människor försvann. Hur fort kan den rent fysiska återhämtningen gå när man tittar på miljö och byggnationer? Se de fascinerande bilderna
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.