Omnia mirari etiam tritissima
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du en länk till en viktig nyckel inom kommunikationen.
 
Mogna björnbär

Det är som att kliva in i ett ombonad rum, inbjudande, mjukt och vackert. Alldeles vid entrén står ”Omnia mirari etiam tritissima”, ingraverat på en stenplatta. Min kära svärmor, som undervisat i svenska hela sitt liv, ska hjälpa mig med översättningen när vi kommer hem. Mirari gissar jag handlar om att se, men vad är det man ska se?

Jag vandrar vidare i Ulla Molins trädgård, det är Trädgårdsrunda i Höganäs. Mörkgrön, glänsande hasselört, buxbom och murgröna, silverglittrig kattfot och prasslande bambu bildar mattor, soffor och väggar i den lilla trädgården. Jag andas in harmonin och stillheten.

Bakom de mjuka böljande formerna göms timmar av hårt slit, strikt bortrensning av det gamla och distraherande, och samtidigt omvårdnad och näring till det ömtåliga som ska växa och bli starkt. Hårt och mjuk samtidigt, likheterna är många med ledarskapets villkor.

Morgonen efter trädgårdsrundan kommer svärmor med en lapp, med snirklig vacker handstil har hon skrivit det som sägs vara Carl von Linnés motto: Man skall ställa sig förundrad till allt även det mest alldagliga.

Några veckor senare går jag i utkanten av det stora radhusområdet som ligger nerför backen från vårt hus. Vid lekplatsen finns ett jättesnår med björnbär. De mognar, ovanligt rikligt och ovanligt tidigt iår, stora mörka bär hänger i tunga klasar, jag tar ett, det smakar sol och sommar. Men varför hänger de här oplockade? Kanske är det ingen som ser dem, de har blivit en del av vardagen. Mogna björnbär ramlar av vid minsta vindpust, de måste plockas när de är klara. Vissa saker kan inte skjutas upp.

Jag tar en kopp thé och sätter mig på trappan och lyssnar på fåglarna.
 


Vi erbjuder Paul Ekman Internationals populära utbildningar inom emotionell kompetens.
Utbilda dig i höst - ETaC
 
I höst kommer vi hålla den populära och mycket intressanta utbildningen ETaC Evaluating Truthfulness and Credibility. Det är en forskningsbaserad fyradagarsutbildning, skapad för att utveckla din förmåga att urskilja emotioner hos andra för att fastställa sanning och trovärdighet. Fylld med praktiska övningar, det senaste inom forskningen och tydliga exempel. Träna upp din förmåga att se det andra inte ser, bara anar eller helt enkelt gissar. Bli bättre på att lyssna och observera. Bli skickligare på att kommunicera.
Försäkra dig om din plats nu; anmäl ditt intresse till info@evahyllstam.se.
 
Det bor en hjälte i dig!
 
Sommaren är perfekt för att koppla av och läsa en god bok. Kombinera det med att skapa en framgångsrik höst. Jag skrev Det bor en hjälte i dig! som en självcoachingsbok, enkel och tydlig med praktiska övningar för den som vill det, eller bara inspirerande berättelser om man hellre vill ta in och fundera. Boken är full med citat och är till för att du ska få det som du vill ha det.

Nu till specialpris i sommar! 175,- inkl frakt. Maila oss på info@evahyllstam.se så kommer den inom några dagar direkt till din brevlåda!
 
Smågodis till dig!
 
 
History Channel har gjort ett utmärkt program för dig som är intresserad av icke-verbal kommunikation. 1,5 timme fullspäckad med analyser och klipp.

Och här kommer ett knasigt klipp om simning.


Njut av sommarens alla små vardagligheter!
 
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.