Att bli proffs
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du en länk till skönsång och skratt.
 
Erfarenhetens hav

"Håll rodret så här, tills du känner att det blir tyngre, då gör du så här, så ligger båten helt rätt." Skepparen och tillika vår lärare på seglarkursen för några veckor sedan är liten men kraftfull, i femtioårsåldern med plirande blick. Hon har mer eller mindre bott på en båt sedan hon var nyfödd. Hon läser båt och hav och snabbt korrigerar hon våra nybörjarmisstag, båten lyder direkt och plöjer vattnet som ett spjut. Solen glittrar i havet och jag njuter. Det är härligt att få tillgång till så mycket kunskap.

Naturligtvis ligger det inte bara 10 000 timmar bakom erfarenheterna vi får del av på kursen, här talar vi om flera 10 tusen timmar. I de timmarna ligger det mängder med misslyckanden. Felbedömningar, slarv, okunskap och övermod av henne själv eller andra har lett till lärdomar som format en utmärkt lärare och seglare. Hon har övat, provat sig fram, korrigerat, lärt sig och gått vidare. När båten går på grund, seglen rivs itu av vinden och masten knäcks, lär sig skepparen att göra annorlunda nästa gång. Det skapar användbara rutiner som skapar säkerhet och effektivitet. Visdomar om misstag som är lätta att hamna i, när det blåser och stressen slår till.

Vi är tacksamma för tipsen och råden, ser inte alls hennes erfarenheter som misslyckanden. Jag tänker generat några år bakåt, när jag lät linorna hamna under roddbåten så de trasslade in sig i motorn och vi fick ro i hamn. Kanske var det en bra erfarenhet som såsmåningom gör mig bättre på sjön? Jag inser att jag får öva mer, för dagen därpå är jag på väg att upprepa fadäsen, men skepparen uppmärksammar det hela och linorna hamnar i båten istället. Skönt, för den båten var lite för stor för att ro.
Fanns nog inga åror hellen för den delen, nu när jag tänker efter.
 
Veckobrev -
Din gränslösa styrka
 
Du har väl sett att vi har kostnadsfria veckobrev?
 
Vi startar nu veckobrev baserade på Anthony Robbins bok "Din gränslösa styrka" igen - alldeles gratis!
 
Boken är en verklig inspirationskälla och vi har gjort sammanfattningar med arbetsmaterial till varje kapitel.
 
Dessa skickar vi gärna ut till dig veckovis om du anmäler dig till oss!
 
Skicka ett mail med "Veckobrev - Tony Robbins" i rubriken tillinfo@evahyllstam.se
Välkommen till en puff i rätt riktning!
 
Nu kan du ta del av det som vi fått så mycket positiv återkoppling på. Vi delar med oss av en filmserie, som tar dig till nästa nivå. Här tar Eva med dig på en resa, DIN hjälteresa! Du får lära dig hur du kommer vidare när du har fastnat och hur du når dina mål. Vägen dit delas upp i etapper, i åtta minifilmer om 2-4 minuter och med avsnitten får du tillgång till praktiska övningar, som du kan skriva ut och spara.

De små filmsnuttarna är till för att putta på dig, så att du gör just det. Som två av de mest välkända reklamslogans säger: Just do it! Because you are worth it!

klicka här och se första filmen idag. Inspireras och skapa framgången du önskar.
 
Smågodis till dig!
 
 

Om du också har klantat dig på sjön, har kommer en del roliga båtmissar och så naturligtvis Monica Zetterlund som sjunger Att angöra en brygga

Njut sommaren!


 
 
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.