KR System Nyhetsbrev, April
 
Ny systemutvecklare i Göteborg
 
 
Vi hälsar Janne Sikström välkommen som ny systemutvecklare på vårt Göteborgskontor. Han har mångårig erfarenhet av Pyramid både som användare och utvecklare. Janne har nu senast arbetat i en egen konsultverksamhet.
Intresset för systemintegration och vidareutveckling av Pyramid hos våra kunder växer och vi behöver därför fler systemutvecklare.

 
Snabbare fjärrkörning av Pyramid?
 
 
Allt fler loggar in på servern från lokalkontor, hotellrum eller hemifrån.
Internet och fjärrskrivbordstekniken gör det möjligt att arbeta nästan varifrån som helst.
Ett tips för er som kör Pyramid är att i samband med inloggning välja fliken "Egenskaper" och kryssa i rutan "Optimera för fjärrkörning".

Pyramid anpassar då grafiken på ett sätt som ger bättre prestanda för fjärranvändare.
Pyramid kommer därefter ihåg ert val till nästa inloggning.
För er som vill men ännu inte har möjlighet att arbeta på distans har vi många bra tekniska lösningar.
 

För mer information kontakta vår teknikavdelning eller vår teknikansvarige Anders Ramstedt.
 
Transportadministration i Pyramid
 
 
Vi fortsätter vår belysning av Pyramid i samspel med transportadministration.
I föregående nyhetsbrev beskrev vi Pyramids integration med Logtrade 2.0. Genom att Pyramid och transportsystemet utväxlar information undviks dubbelarbete och risken för fel minimeras. Säljare och ordermottagning för samtidigt bättre överblick och kan ge snabba svar till kunder utan att belasta lagerpersonalen.

Det finns förstås flera system på marknaden och vi har utöver Logtrade även en lösning för de övriga vanligast förekommande systemen, ex.: Edicom, Edisoft, Unifaun, Pacsoft.

Vid utleverans i Pyramid skapas med transportkopplingen ett transportuppdrag i företagets transportsystem. Transportsystemet skriver kollietiketter, fraktsedlar och annan dokumentation. Bokning av transportör sker och en stund senare ligger tack vare transportkopplingen kollinummer & fraktsedelsnummer återläst i Pyramids ordercentral.

Från ordercentralen finns en snabbknapp för att enkelt spåra gods via vår söksida. De vanligaste speditörerna och transporttjänsterna såsom exempelvis Posten/DPD, DHL, DSV, Schenker och TNT stöds automatiskt vid sökning.
Läs mer om våra tilläggsfunktioner.
 
 
Kundcase - Pyramid
 
 
En produkt som gör sitt jobb på bråkdelen av en sekund kan vara skillnaden mellan liv och död. När Anna Haupt och Terese Alstin kläckte idén om en cykelhjälm med inbyggd airbag kunde man nog fråga sig om de själva förstod hur stor skillnad det skulle göra för säkerheten på cykel.

Deras idé har resulterat i något så besynnerligt som en nästan osynlig cykelhjälm.

Det räcker förstås inte att ha en fantastisk idé, förmågan att förverkliga och engagemang att nå ut till marknaden.

Hövding behöver liksom alla andra företag även ekonomisk kontroll, möjlighet till uppföljning & rapporter och förstås ett system som stödjer försäljningen.

Detta har man hittat i Pyramid Business Studio. Såväl tillverkning som försäljning registreras i affärssystemet, oavsett det är en order från en återförsäljare eller en weborder direkt från slutkund någonstans i världen.

Efter flera års utveckling visar Folksams stora test av cykelhjälmar att Hövdings hjälm skyddar huvudet mer än tre gånger så bra som den tidigare bästa konventionella hjälmen. Skillnaden vid en cykelolycka med slag emot huvudet är att där tidigare 30% av olyckorna skulle gett dödlig utgång och i övriga fall mycket allvarliga huvudskador reduceras risken till nära på obefintlig.

Hövdings e-handel bygger på Pyramids starka integrationsplattform och webfronten är utvecklad i samarbete med Askås. Ta gärna en titt på Hövdings e-handel
.
 
Systemdrift av Pyramid
 
 
Låt oss sköta driften av ditt affärssystem.

Vi tar gärna på oss uppgiften att sköta driften av ert Pyramid affärssystem.
Ni slipper oroa er för teknikproblem, uppdatering och backuper och kan istället ägna er åt verksamheten.

Fördelar:
  • Hjälp med installation av servicepack
  • Backup och säkerhet utan att behöva tänka på bandbyten
  • Tillgång till Pyramid oberoende av plattform och plats
  • En systemleverantör och ett telefonnummer för både teknik och Pyramid
  • Support, kvällar och helger

Vill du boka ett möte eller ha mer information, klicka här.