Möjligheter att anmäla till Ifousdagen och Digitaliseringsprogrammet!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det händer mycket spännande nu!
 
Just nu är det mycket på gång för alla Ifousmedlemmar. Forsknings- och utvecklingsprogrammet Digitalisering i skolan har dragit igång och Ifousdagen lanseras med ett spännande upplägg som vi hoppas ska locka många. Är du nyfiken finns det mer information här i medlemsbrevet samt möjlighet att anmäla sig. Det är verkligen roligt att se en längre tids planering realiseras och förhoppningsvis bidrar både FoU-programmet och Ifousdagen till en mer forskningsfokuserad vardag!


Hälsningar
Emma Kreü
Medlemsansvarig

 
21 maj anordnas den första Ifousdagen!
 
Du som Ifousmedlem är varmt välkommen till den allra första Ifousdagen, en seminariedag med fokus på hur den svenska skolforskningen ser ut i dag, vilken roll Ifous har, både i dag och i framtiden, samt hur Ifous medlemmar tillsammans kan påverka utvecklingen. Ta del av det senaste som händer i Ifous forsknings- och utvecklingsprogram i skola och förskola. Träffa andra Ifousmedlemmar och diskutera hur din organisations behov kan mötas i samverkan er emellan.  
 
Möt Per Thullberg, utredare och blivande ordförande för det nya skolforskningsinstitutet, Cristina Robertson, forskare och projektledare för kartläggning av nationell och internationell forskning på Vetenskapsrådet och Ann-Marie Begler, gd för Skolinspektionen.  Moderator för dagen ärIng-Marie Rundwall, utbildningsdirektör Helsingborgs stad. Samtidigt ges möjligheter till egna reflektioner, diskussioner kring behovet av forskning samt nätverkande med skolledare från hela Sverige.

Träffa också Ifous Henrik Hamilton, processledare, Karin Hermansson, FoU-ansvarig, Emma Kreü, medlemsansvarig, Åsa Sundelin, processledare och Per Reinolf, vd.

För mer information och anmälan, se Ifous hemsida!
Det nya FoU-programmet Digitalisering i skolan har startat med en inledande workshop för rektorer och förvaltningsledare. Lärarlag på de medverkande skolorna utses nu, och kommer inom kort att köra igång första steget i processen.  Fokus ligger på att utveckla ämnesundervisningen med hjälp av digitala verktyg och programmet planeras pågå i tre år. Läs mer om programmet här!
 
Är din skola intresserad av att vara med? Det finns fortfarande plats för ett par kommuner/huvudmän till. Kontakta Åsa Sundelin, processledare, ellerKarin Hermansson, FoU-ansvarig.
YouTube-kanalen i full gång!
 
På Ifous YouTube-kanal släpps det regelbundet nya intressanta klipp. Just nu finns det flera intressanta filmer om  FoU-programmet Entreprenöriellt Lärande. Åsa Falk-Lundqvist, Umeå universitet, berättar om den entreprenöriella pedagogiken, och deltagarna Håkan Elderstig, Marie Kniest och Kristian Svalin berättar om sina tankar kring den.
Ifous YouTube-kanal hittar du här! 
Små barns lärande
 
Den 26-27 mars möts deltagarna i FoU-programmet Små barns lärande på ett utvecklingsseminarium - denna gång i Norrköping. I programmet fungerar från och med årsskiftet Henrik Hamilton som processledare. Henrik leder även sedan tidigare FoU-programmet Inkluderande lärmiljöer.
Mer om programmet kan du läsa här!