Alpina insikter
 
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet finner du en länk till ett BBC program med Hans Rosling som lär oss mer om tillståndet i världen.
 
Hopp för veklingar

Hur gick det i de branta backarna i alperna? Jag hade ju inte stått på skidor på 10 år. Jag var klart oroad över att stå inför ett stup och inte veta hur jag skulle ta mig ner med benen intakta.
Hur gör du för att ladda inför något som är ovant och lite skrämmande? Hur gör du för att ta dig utanför trygghetszonen? Jag kan nu en gång för alla konstatera att jag är ingen adrenalinkickare. Att hoppa bungyjump, åka Kanonen, Uppskjutet, Fritt Fall och allt vad de heter, är inget jag har någon som helst längtan till. Jag ryser inför tanken att utsätta min kropp för accelererande hastigheter och höga höjder, kombinationen är än mindre tilltalande. Jag kan åka bergbana, men adrenalinkicken uteblir till förmån för ett milt ihållande illamående. Andra skuttar glatt rusiga från fartupplevelser och vill bara ha mer, jag vacklar därifrån utan minsta önskan att utsätta mig för detta igen.
Vi har alla olika rädslor att ta oss igenom. En person som älskar höga hastigheter kan bli svettig vid tanken på ett tandläkarbesök, husvagnssemester eller ett misslyckande. Jag tänkte inför resan att det har gått för många år, det är ingen idé att ens försöka bli bra, pinsamt att hela tiden bli väntad på, jag klarar kanske bara barnbackarna.
Men träningen av ben, bål och balans som jag började med i somras hade faktiskt gett resultat, jag tog mig långsamt nerför backarna i början, för att gradvis öka takten vartefter självkänslan och självförtroendet ökade. Faktum är att jag åker bättre nu när jag är snart 50, än jag gjorde som 40 åring. Kanske är jag modigare nu, starkare mentalt och fysiskt, med bättre kontroll.

Vill vi fortsätta utvecklas gäller det att fortsätta att plocka de obekväma utmaningarna med jämna mellanrum, annars krymper trygghetszonen sakta men säkert. Det är precis som att bygga muskler, vi måste använda oss av våra förmågor, erfarenheter och våga ta steget ut i det okända ibland. Då växer vi som människor och självkänslan ökar. Vi måste våga för att vinna. Filosofen Seneca konstaterade det för snart 2000 år sedan:

Det är inte för att saker är svåra som vi inte vågar, det är för att vi inte vågar som saker är svåra.
Seneca

 
 
 
 
 
 
EVA Hyllstam AB är licensierad leverantör till PEI
 
 
Föreläsning i Stockholm:
Att avslöja en lögnare
 
Välkommen till en föreläsning som ger dig en introduktion till att värdera sanning och trovärdighet.
Du får:
• En möjlighet att pröva och utveckla dina färdigheter att känna igen andras emotioner i ansiktet.
• Lära dig mer om de fem kommunikationskanalerna.
• Lära dig definitionen mellan sanning och lögn.
• En psykologisk modell för att värdera sanning respektive lögner.
Detta är användbart för dig som vill expandera din förmåga inom:
• Svåra samtal
• Coaching
• Kundservice
• Intervjuer
• Förhandlingar
• Inköp/försäljning
• Teamwork
• Ledarskap
• Vill hantera vardagliga sociala situationer.

Stockholm den 5 maj i samarbete med A2U.
 
Försäkra dig om en plats nu, maila info@evahyllstam.se så sänder vi mer information!
 
 
Paul Ekman utbildningar - nu i Sverige!
 
 
Nu erbjuder vi Paul Ekman Internationals populära utbildningar inom emotionell kompetens.

Vill du kunna se och höra det andra missar?
 
Hur värdefullt skulle det kunna vara för dig att uppfatta vad andra tänker och känner? Vill du kunna fånga upp informationen som andra läcker? Nu har du möjlighet att lära dig se, analysera och förstå på ett helt nytt sätt!
 Intresset är stort och nu har du möjlighet att boka dig på Paul Ekmanutbildningar i Sverige!  Boka din plats till ESaC (Emotional Skills and Competencies) och ETaC (Evaluating Truthfulness and Credibility) och lär dig mer om hur du kan öka din emotionella kompetens. Kurserna vänder sig till dig som vill:
•   stärka dina relationer med andra
•   bli en bättre förhandlare
•   se och höra mer än bara det som sägs
•   kort sagt alla situationer där du har nytta av att verkligen förstå andra bättre, såsom sälj, inköp, rekrytering, coachning, ledarskap, rättsväsendet mm

ETaC 7-10 oktober 2014
ESaC 19-21 november 2014
 
Välkommen till fantastiska kurser som öppnar en helt ny värld för dig!
 
Smågodis till dig!
 
 

Säkert har du sett Hans Rosling presentera statistik om tillståndet i världen. Nyligen gjorde BBC ett program med honom: Don´t panic - The truth of population. Tyvärr är programmet ej tillgängligt längre på BBC, men här kan du se klipp från programmet.
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.