Tar du emot?
 
Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Sprid gärna till kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen  på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam. Längst ner i brevet hittar du ett spännande klipp med Paul Ekman, mycket sevärt!
 
Dissar eller hissar du hjälp?
 
I min bok "Det bor en hjälte i dig" skriver jag om hur jag tar tag i en tunn gren som stöd, när jag är ute och går med hundarna i bergen. Grenen är så tunn och ser inte mycket ut för världen, ändå hjälper den mig att inte halka och trilla omkull.

Hur gör du? Tar du tag i den tunna grenen när du behöver stöd och hjälp? Eller dissar du den för att:

- Det är fel sorts gren. (Fel person, fel sorts stöd)
- Den är för tunn så du litar inte på att den bär. (Inte kan väl detta hjälpa mig?)
- Inte fanns där när du ville. (Nu passar det minsann...)
- Inte är på rätt ställe. (Det där behöver jag inte hjälp med.)
- Den borde suttit högre/lägre. (Du vet bäst.)
- Du behöver ingen gren. (Du är van att klara dig själv.)

Kort sagt, det du skulle kunna få hjälp med dissar du.

Eller tar du tacksamt emot det stöd och hjälp du kan få? Hissar du hjälparen? Får du den att känna sig stolt över att få finnas där för dig?

Jag tror vi människor behöver varandra. Och vi behöver behövas. Så ta tag i den där grenen, när den erbjuds dig!

I mitten av november startar veckobreven till boken Det bor en hjälte i dig. Anmäl dig till: info@evahyllstam.se. Veckobreven är gratis.
 
 
 
  Licensierad leverantör till PEI
 
ESaC: Emotionella färdigheter och kompetenser
Emotional Skills and Competences

Fånga detta enastående tillfälle att tränas av Cliff Lansley, Direktör för Paul Ekman International och drivkraften bakom satsningen att få Dr Paul Ekmans forskning omsatt till praktiska träningar.
Detta tredagarsprogram bygger på det senaste inom beteendevetenskapen och ger dig kunskapen, färdigheterna och tillvägagångssätten att utvärdera verbal och icke-verbal kommunikation från andra. Det omfattar kunskapen, förståelsen, färdigheterna och användandet av emotionella kompetenser. Utbildningen är skapad för att hjälpa dig att bli medveten om dina egna emotioner (innan de skapar problem för dig)!

Med utgångspunkt i Dr Ekmans vetenskap och ledande träningsmetoder, kommer du att använda den emotionella tidslinjen, från trigger – till impuls – till handling, för att förstå utmaningarna och färdigheterna kring medvetenhet genom den processen. Utbildningen kommer också att utveckla dina färdigheter och möjliggöra för dig att läsa vad andra verkligen känner, för att hjälpa dig att bygga och upprätthålla konstruktiva, framgångsrika relationer.

Läs mer här
 
 
Paul Ekman utbildning - nu i Sverige!
 
ETaC: Utvärdering av sanning och trovärdighet
Evaluating truthfulness and credibility

Detta är en fyradagarsutbildning baserad på det senaste inom beteendeforskningen. Dr Paul Ekman är världsledande forskare på området. Kursen är skapad för att utveckla dina färdigheter och förmågor i att känna igen emotioner hos andra som en grund för att utvärdera sanning och lögner.

Den täcker de psykologiska modellerna som ligger bakom sanning och lögner, samt de färdigheter du behöver för att identifiera ”Hotspots” (ömma punkter) – situationer där spänningen mellan det vi tänker och det vi känner skapar observerbara/hörbara läckor i alla de fem kanalerna. Kursen är avsedd att hjälpa dig att läsa och utvärdera sannings- och trovärdighetshalten i det som andra förmedlar.

Läs mer här
 
Smågodis till dig!
 
Varsågod: Här får du förstklassig Paul Ekman som beskriver rollen som mikrouttryck har när man hittar och avslöjar lögner

Det är verkligen mycket sevärt, hur går det för olika yrkeskategorier att avslöja lögnerna? Hur gick det för dig? Mycket nöje!
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.