Vita lögner
 
Tack för att du är en av våra nästan 4000 prenumeranter av vårt nyhetsbrev. Tipsa gärna kollegor och vänner! Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen om Evas kreativa semester på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam.
 
Skulle du ljuga inför kameran?
 
Vilken underbar sommar vi har!  Hittills har min överträffat den förra med råge, med mycket bad, sol och härliga båtturer. Beslutet att välja just denna sommar till en kreativ semester, känns helt rätt. Det har dock tagit ett par månader att komma ner i varv, att hitta lugnet. Jag är mer än tidigare medveten om hur viktigt det är med vila och återhämtning, jag hoppas du får gott om tillfälle till det du också, denna sköna sommar!
 
Månadens klipp är tre korta, lättsamma tv "nyheter", vi fortsätter på temat lögner.
Hur ofta ljuger du? Att dra en vit lögn, dvs att säga en lögn därför att sanningen hade för mottagen varit otrevligt eller opraktiskt, sker ibland utan större planering eller eftertanke. I dagens klipp fångar en kamera och en intervjuare förbipasserande där de ska uttala sig om en händelse. Det hade ju inte varit så intressant, om det inte varit för att händelsen de ska uttala sig om inte har inträffat. Ändå har intervjupersonerna åsikter. Riktigt roligt blir det när de ska uttala sig om nya påven...I de här klippen kan det vara värt att notera hur svårt det är att fånga någon som säger en vit lögn. Det är ett ögonblicks verk, det går mycket snabbt och de har ingen förberedelsetid.
Jag undrar varför de ljuger? Kanske för att de inte vill verka okunniga, kanske för att de inte vill missa tillfället att synas i tv. Vad tror du? Hur tror du att du skulle reagera?
 
Hur många små vita lögner drar du på en dag? Jag kan tänka mig många med sommartema:
  • Den passar jättebra på dig, den där baddräkten!
  • Nej då, det syns inte alls att du gått upp i vikt.
  • Köttet blir godare med lite svart i kanterna.
  • Det gör inget att jobba nu, det är ändå så varmt på dagarna.
  • Jo då, man har ju seglat en del förr.
  • Jag har inte hunnit spela alls i år, detta är andra rundan, är lite ringrostig bara.
  • Nej, det är inte så mycket mygg här, ta med en tröja bara, för kvällarna är svala.
Jag önskar dig en fortsatt härlig sommar!
 
 
 
 
Licensierad leverantör till PEI
 
Eva Hyllstam AB är en licensierad leverantör av Paul Ekmans internationella certifierings-
träningar i Norden; Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island.

Utbildningarna är designade och godkända av Dr Ekman genom Paul Ekman Group llc. Om du inte ser den här logon så är inte utbildningen godkänd av Dr Paul Ekman.
 
Dr Paul Ekman har i 50 år arbetat inom emotionell intelligens och att upptäcka lögner. Hans arbete är avgörande för att förstå mänskliga känslor och uttryck, mikrouttryck, att avslöja lögner och att förstå kroppsspråk. Den här vetenskapen användes i TV-serien "Lie to Me" med Tim Roth i huvudrollen, där Dr Ekman var vetenskaplig rådgivare.
 
 
Det bor en hjälte i dig!
 
I fjorton år har Eva framgångsrikt hjälpt tusentals människor att besegra sina rädslor och bli lyckligare, nöjdare och mer framgångsrika. I ”Det bor en hjälte i dig” lär hon ut sin heltäckande sexstegsmetod som hjälper dig att identifiera ditt nuläge, besegra hinder och uppnå det du verkligen önskar.
 
Beställ boken genom oss. Sommarpris endast 250 kronor plus frakt!
 
Se Eva beskriva sexstegsmodellen i TV4s morgonsoffahär.
 
Smågodis till dig!
 
Månadens klipp är tre stycken. Alla är korta roliga klipp med förbipasserande personer som uttalar sig framför kamera om händelser som inte har inträffat.
I det första tycker de till om nya påven. Hur de känner för att att han är jude, skild respektive tonåring.
Den andra hanterar jordbävningen på morgonen och reaktionerna på det. Och var de var när det (inte) hände. Se den till slutet, ett oväntat ärligt svar glimmar till bland lögnerna.
I det tredje har vi glada festivaldeltagare som kommenterar band med helt osannolika namn som (inte) ska spela och vad man tycker om deras musik.
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.