Bästa lösningen till de största installationerna
 
Postens Brevterminal i Hallsberg
ACP Dysdon för uppvärmning och ventilation
 
Ju större en installation är desto fler anledningar finns det att använda ACP Textildon, Injektdon och Dysdon. När det behövs mycket luft blir skillnaden större i totalkostnad, vikt och utseende jämfört med traditionella plåtdon. Även de allra största lösningarna vi gjort är enkla i sitt utförande, bara uppskalade för att passa behovet.
 
 När Posten bygger brevterminaler krävs mycket luft fördelat genom väldigt långa lokaler. Då ventileras och värms lokalerna upp genom dysdon som går genom takstolarna och sträcker sig genom hela lokalens längd. Donen har dubbla skenor och vår nya upphängning Safe Dual Arch för bibehållen form och funktion även vid låga flöden.
Alingsås Arena
När den nya arenan byggdes i Alingsås ställdes höga krav på utseende och funktion, två parallella system sitter i varsin ring runt arenan, en för grundflöde och den andra för forceringsflöde. Donen är upphängda med dubbla skenor för variabla flöden.
IV Produkt Växjö
IV Produkt i Växjö använder röda ACP Dysdon i både produktion och på lager. Det ger dem största möjliga tillgängliga golvyta och en möjlighet att förstärka sin profil med IV Produkt-röda tilluftsdon! När de byggde ut verksamheten nyligen var det en självklarhet att de skulle ha fler don av samma sort.
Dysdon för total omblandning
 
Dysdon används vid höga takhöjder för både värmd och kyld tilluft. Genom att varje don anpassas efter lokalens förutsättningar kan vi få rätt lufthastighet i vistelsezonen. Dysdon är speciellt lämpliga för att få ner uppvärmd luft från höga höjder (5 m upp till 15 m) i t.ex industrilokaler, köpcentra, lagerhallar, mässhallar, simhallar, sporthallar, varuhus, eller andra stora lokaler.

Se exempel på våra dysdon i idrottshallar, lager och varuhus.
Röktester
 

Textildon

Hybriddon

Dysdon
Med röktester visar vi exakt hur luften fördelas med våra olika typer av don. Med all luft genom textil får vi en helt deplacerande ventilation. Oftast kombineras det med laserskurna hål för en hybridlösning med deplacerande och omblandande ventilation. Våra dysdon har oftast all luft genom dysor för att ge total omblandning av luften.
Du är varmt välkommen att kontakta oss för ett förslag.
Vi hjälper dig även med projektering!

Du kan även använda vår online dimensioneringshjälp.

Hälsningar från oss på ACP!