Vi läcker information hela tiden
 
Vi vill inspirera, informera och intressera dig för det senaste som händer inom området personlig utveckling och framgång. Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen om Evas kreativa semester på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam.
Längst ner i brevet finner du månadens klipp, en femtedels sekunds uttryck av ilska och avsky. Kan du fånga det?
 
Det tar en femtedels sekund
att läcka information om hur du känner. Amerikanska professor emeritus Paul Ekman har i över 40 år studerat våra ansiktsuttryck. För våra innersta känslor delar vi ansiktsuttryck världen över, och det tar bara en femtedels sekund för ansiktet att uttrycka känslan. Hur värdefullt skulle det vara för dig att fånga det? Få personen klarar det naturligt, men det går att träna upp! Det handlar om att identifiera sju känslor; sorg, rädsla, förvåning, ilska, förakt, avsky och glädje. Ofta visar vi en kombination av dessa.
 
Ekman har arbetat fram ett system med praktiska verktyg för alla som vill öka sin skicklighet i det emotionella området samt underlätta för de som arbetar inom rättsväsendet att bli bättre på att fånga lögner under förhör. Hans verktyg för emotionella färdigheter används av läkare, säljare, lärare, terapeuter, ledare inom näringslivet och många andra, över hela världen.

Dagens avsnitt handlar om ilska och avsky. När vi känner avsky går bland annat den övre läppen upp och vår näsa skrynklas.Vid ilska går ögonbrynen ner så vi får en stirrande blick och vi kniper ihop munnen. (Testa själv!) I det medföljande klippet visar Paul Ekman i slow motion hur uttrycket ser ut. Frågan är om du kan fånga mikrouttrycket på 0:36 in i filmen? Det är så lätt att missa för det går så fort, men mikrouttryck är viktiga, där kan du avläsa vad som egentligen pågår inom personen.
 
 
 
Evas blogg
 
 
Följ Eva på bloggen evahyllstam.se/sv/blogg.
 
På min blogg kan du följa mig under min kreativa semester. Jag bestämde mig sommaren 2012 att jag skulle ta ledigt under 2013, från april till oktober. I min blogg berättar jag  om hur beslutet växte fram och hur jag hittade modet att fullfölja.
 
Jag har varit på två spännande resor. Under hösten 2012 åkte jag till Indien till ett Nature Cure Center och under våren 2013 åkte vi hela familjen på en rundresa i Vietnam. Se bilderna från resorna på bloggen.
 
 
Veckobrev -
Din gränslösa styrka
 
Du har väl sett att vi har kostnadsfria veckobrev?
 
Vi startar nu veckobrev baserade på Anthony Robbins bok "Din gränslösa styrka" igen - alldeles gratis!

Boken är en verklig inspirationskälla och vi har gjort sammanfattningar med arbetsmaterial till varje kapitel.
 
Dessa skickar vi gärna ut till dig veckovis om du anmäler dig till oss!

Skicka ett mail med "Veckobrev - Tony Robbins" i rubriken tillinfo@evahyllstam.se
 
Smågodis till dig!
 
Månadens klipp handlar om mikrouttryck för ilska och avsky. Paul Ekman guidar oss igenom ett klipp från en rättegång. Hela klippet är på mindre än två minuter. Titta extra noga runt 0:36, där visas det snabba mikrouttrycket.

Se Eva bli intervjuad i Tv4 Nyhetsmorgon. Så når du dina drömmar med 6 steg ser du här.
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.