Kan du avslöja en lögnare?
 
Vi vill inspirera, informera och intressera dig för det senaste som händer inom området personlig utveckling och framgång. Följ Evas tweets på @evahyllstam och bloggen om Evas kreativa semester på evahyllstam.se/blogg. Vi finns också på Facebook; Det bor en hjälte i dig och Eva Hyllstam.
Längst ner i brevet finner du månadens klipp, bland annat presskonferenser som bygger på lögner, frågan är du om lägger märke till det när du ser det?
 
Konsten att läsa kroppspråk och lögner
 
Många av er vet att jag studerat kroppsspråk och kommunikation intensivt under flera år. När möjligheten uppstod att komma med på en träning utformad av, och baserad på, materialet från världens främsta forskare inom ansiktsuttryck och känslor Paul Ekman, tog jag chansen direkt. Paul är professor Emmeritius och har sedan 1963 studerat mänskligt beteende och kommunikation. Han arbetar sedan många år med bl a med FBI och CIA. Detta fick mig att packa väskan och åka iväg på en sju dagar lång drillning i verbal- och ickeverbal kommunikation.

Vi var en internationell grupp med 11 deltagare från Asien, Sydamerika, Afrika, Ryssland och Europa, vilket gav oss en möjlighet att diskutera frågorna också från ett kulturellt perspektiv.
 
Först fick vi öva oss i att fånga upp vilken känsla en person har utifrån de sju ansiktsuttrycken vi delar världen över; sorg, rädsla, förvåning, ilska, förakt, avsky och glädje. Utmaningen var att uttrycken visades bara under en femtedels sekund! Vi har också studerat mängder med foton, filmer och verkliga situationer för att finna ut vem som ljuger och vem som talar sanning. Inte enkelt, men otroligt intressant.
 
I filmsnutten som följer med idag tittar vi närmare på sorg. Eller rättare sagt avsaknaden av. När vi känner sorg och är ledsna går våra mungipor ner och ögonbrynen dras ihop och innerkanterna går upp, samtidigt som de övre ögonlocken sjunker ner. Detta är ingenting vi kan styra över. När vi känner oss sorgsna, ledsna eller förtvivlade kommer ansiktsuttrycket helt automatiskt, det hänger samman med känslan vi upplever. Sorg är en av de svåraste ansiktsuttrycken att framkalla på medveten väg.  Vi har svårt att göra det utan att det ser konstlat ut.
 
Eftersom detta är ett område jag kommer fördjupa mig ytterligare i, kommer mer information om detta spännande och viktiga ämne komma framöver. Det kommer bilder, videoklipp, förklaringar och analyser, så häng med!
 
 
 
Evas blogg
 

Följ Eva på bloggen evahyllstam.se/sv/blogg.
 
På min blogg får du följa med på starten av min kreativa semester. Allt om hur beslutet växte fram, hur jag hittade modet att fullfölja och om min tjuvstart på semestern; resan till Indien. Allt rikt illustrerat med bilder.
 
Nu ökar förväntningarna, 6 månaders kreativ semester ligger framför mig. Hur kommer det att gå? Vad kommer jag att hitta på?
 
Följ med i ord och bild på en sex månaders resa, på en arbetsnarkomans väg till förhoppningsvis lugn och avslappnad kreativitet.
 
 
Veckobrev -
7 Strategies for wealth and happiness
 
Riktigt härlig läsning är ju Jim Rohns "7 Strategies for wealth and happiness"!
 
Boken är en verklig inspirationskälla och vi har gjort sammanfattningar med arbetsmaterial till varje kapitel.
 
Vi skickar gärna ut dessa veckobrev till dig om du anmäler dig till oss - helt kostnadsfritt!
 
Skicka ett mail med rubriken"Veckobrev - Jim Rohn" tillinfo@evahyllstam.se
 
Smågodis till dig!
 
Månadens klipp handlar om hur man ser ut när man ljuger om att vara ledsen. Spola fram till 1.51 in i filmsnutten. Kvinnan på filmen hade mördat sina barn, men låtsas vara förtvivlad under sökandet efter barnen. Se om du kan hitta varför hennes ansiktsuttryck inte matchar händelsen. Vad saknar du? Ser du att samma sak saknas hos de övriga intervjuade? TESTA genom att titta på klippen med ljudet helt avstängt.
 
Se Eva bli intervjuad i Tv4 Nyhetsmorgon. Så når du dina drömmar med 6 steg ser du här.
Ta fram hjälten inom dig!
 
 
 
 
Copyright
© Eva Hyllstam. Vidaresänd och kopiera gärna texterna för icke kommersiellt bruk, så länge som författarens namn och kontaktinformation medföljer.