Tre sorters tilluftdon från ACP
 
Textildon i en restaurang, Guldfågeln Arena i Kalmar
Textildon för bästa komfort
 
Vi är kanske mest kända för våra textildon men vi har även injektdon och dysdon. Vi är störst i Sverige på textildon och vår tillverkare, KE Fibertec, är störst i världen. Moderna textildon har oftast laserskurna hål för en del av luften. Med Ø4 mm laserskurna hål minimerar du risken för igensättning och donen kan användas mycket längre mellan tvätt jämfört med don utan hål eller med endast små perforeringar. Dessutom ger laserskurna hål dig möjlighet att rikta en del av luften för att få optimal ventilation.

Vi dimensionerar varje don för att passa perfekt i lokalen vilket ger överlägset bästa utseende. Hålens mängd och riktning görs efter förutsättningarna. Donen går att få i valfri färg, form och längd. Kvartsrunda svarta don i takvinkeln eller runda blå don som sträcker sig genom rummet, valet är fritt.

Textildon för komfort lämpar sig bäst på kontor, konferensrumkök och laboratorier.

Injektdon på gym, Filborna Arena i Helsingborg
Injektdon för underhållsfri ventilation
 
Underhållsfria injektdon är antingen täta polymerbelagda textildon med all luft genom stansade hål eller hybriddon i textil med större delen av luften genom laserskurna hål. Dessa don behöver inte tas ner och tvättas för sin funktions skull eftersom de aldrig blir igensatta men har fortfarande fördelen att de är lätta att ta ner för OVK eller estetisk tvätt. Polymerbelagda don kan enkelt torkas av på utsidan.

Injektdon är speciellt lämpliga för gym, industrier och butiker.

Dysdon i outletbutik. Lager 157 i Höganäs
Dysdon för total omblandning
 
Dysdon används vid höga takhöjder för både värmd och kyld tilluft. Genom att varje don anpassas efter lokalens förutsättningar kan vi få rätt lufthastighet i vistelsezonen. Dysdon är speciellt lämpliga för att få ner uppvärmd luft från höga höjder (5 m upp till 15 m) i t.ex industrilokaler, köpcentra, lagerhallar, mässhallar, simhallar, sporthallar, varuhus, eller andra stora lokaler.

Se exempel på våra dysdon i idrottshallar, lager och varuhus.
Röktester
 

Textildon

Hybriddon

Dysdon
Med röktester visar vi exakt hur luften fördelas med våra olika typer av don. Med all luft genom textil får vi en helt deplacerande ventilation. Oftast kombineras det med laserskurna hål för en hybridlösning med deplacerande och omblandande ventilation. Våra dysdon har oftast all luft genom dysor för att ge total omblandning av luften.
Du är varmt välkommen att kontakta oss för ett förslag.
Vi hjälper dig även med projektering!

Du kan även använda vår online dimensioneringshjälp.

Hälsningar från oss på ACP!