Värme från hög höjd i ishall
 
3 st Ø1.000 mm 106 meter långa don förser hela arenan med värme genom tilluften
VM i Bandy med ACP Dysdon
 
Om du såg VM i Bandy så såg du ACPs Dysdon som sträcker sig genom hela arenan. När Vänersborgs Arena byggdes så var ventilationen viktig. Lokalen behövde värmas med stora luftmängder. I denna ishall och multiarena sitter tre st Ø1.000 mm ACP dysdon som vart och ett är över 100 meter långt. Totalt ca 1.500 24 mm dysor jämnt fördelade utmed donen.

Med 24 mm dysor sprider de luften jämnt utmed hela donens längd. Det mittersta donet sitter på ca 25 meters höjd och har som funktion att förhindra kondensbildning i det välvda taket. Lösningen är lika enkel som den är genialisk. Kanaldragningen är minimal, installationstiden en bråkdel av plåtdon och vi uppnår en totalt omblandande funktion.
Optimal spridning med ACP dysdon
 
Dysdon används för både värmd och kyld tilluft. De är speciellt lämpliga för att få ner uppvärmd luft från höga höjder (5 m upp till 15 m) i t.ex industrilokaler, köpcentra, lagerhallar, mässhallar, simhallar, sporthallar, varuhus, eller andra stora lokaler.

Dysdon placerat över huvudläktaren. Klicka för att se fler idrottshallar.
Med ACP dysdon kan vinkeln på dysorna anpassas för en perfekt omblandning, kastlängd och hastighet efter lokalen. Donen kan sektioneras med dragkedjor, därför kan de ha individuella dysmönster och vinklar för att passa utmed varje del av lokalens längd.


Dysor riktade nedåt

Dysor riktade åt sidorna

Dysor riktade uppåt
Du är varmt välkommen att kontakta oss för ett förslag.
Vi hjälper dig även med projektering!

Du kan även använda vår online dimensioneringshjälp.

Hälsningar från oss på ACP!