Nummer
Till hemsidan | Prenumerera | Skicka vidare | Avprenumerera
World Trade Center - Lätt att gilla läget!

 
Välkommen till World Trade Centers Nyhetsbrev. Ni kan varje månad  följa oss när vi lyfter fram det som händer i närområdet och det som kan vara av intresse för er företagare både här på WTC och utanför.
 
Nordens största litteraturfest – Bokmässan startade igår och hela staden och vårt kvarter speciellt har fyllts med bok- och förlagsmänniskor från världens alla hörn och mängder av besökare.   
 
Vi vill passa på att välkomna några nya hyresgäster: SAP, Lorensbergs, Wasberger och Business Finder. Varmt välkomna till oss på World Trade Center!
Heden och Södra vägen byggs om

 
Mer kollektivtrafik och bättre cykelbanor, det blir resultatet av ombyggnaden runt Södra Vägen och Heden som kommer att hålla på till sommaren 2013 och påverka trafiken i området runt Södra Vägen, Nya Allén, Parkgatan och Heden.

Som en del av det Västsvenska paketet kommer Södra vägen att bli en bussgata som ska bana väg för de kollektivtrafiksatsningar som görs med anledning av trängselskatten. Mellan Parkgatan i norr och Engelbrektsgatan i söder kommer det att finnas ett enkelriktat körfält i södergående riktning.

Under byggtiden flyttas taxitrafiken till Storgatan och i december öppnas en ny taxistation på Södra Vägen. Infarten till Hedens parkering kommer att ske via Parkgatan, intill Exercishuset. Kommer man söderifrån innebär det att man får köra in via Sten Sturegatan. Den södra delen av Heden kommer att utökas med fler parkeringsplatser.
Vi säger hej!

 
CSR står för Corporate Social Responsibility och handlar om att företag och organisationer bör och faktiskt tjänar på att ta ett samhällsansvar utöver sin ordinarie affärsidé eller uppdrag.  Positiva effekter av CSR är att det stärker det egna varumärket och att medarbetarnas engagemang för verksamheten blir större.

Den ideella föreningen CSR Västsverige är en plattform för samverkan och erfarenhetsbyte samt nätverkande. De erbjuder dig som företagare värdefull kunskap, kompetensutveckling och praktiska verktyg för att komma igång med ditt CSR-arbete.
  
Vad kan man då som företag göra för att ta socialt ansvar? En sak kan vara att man tänker på hur val av inköp påverkar miljön, finns det mer miljövänliga alternativ? Att ta vara på mångfalden och värdera och ta tillvara erfarenheter, färdigheter och olikheter bland medarbetare, kunder, leverantörer och andra. Säg hej till människor du inte känner, med ett medmänskligt bemötande lägger vi alla gemensamt grunden till ett socialt hållbart samhälle. När dessa saker dessutom bidrar till en bättre värld och en mer hållbar utveckling är det svårt att försvara att man som företagare inte ska jobba aktivt med CSR i sin verksamhet. Vill du veta mer om CSR Västsverige –www.csrvastsverige.se


 
World Trade Center - Teatergatan!
 
Vi har nu en ljus och fräsch lokal på Teatergatan 19 som är ledigt. Kontoret är på 18 kvm och har plats för 3-4 arbetsplatser. Utsikt mot Teatergatan, en parallellgata till Avenyn, med bara ett stenkast till härliga restauranger, butiker och kommunikation.
 
Hos oss på World Trade Center har Du de bästa förutsättningarna till bra möten och ett stort nätverk!

 
Vill du leva sunt men tappat inspirationen i köket och tröttnat på sallad? Vill du ha mer energi kvar när arbetsdagen är slut?

Vi har bjudit in Camilla Rova som är kock och hälsocoach. Den  3 oktober kommer Camilla att bjuda på en kockshow  där hon på ett lustfyllt sätt bygger en lunchbuffé samtidigt som hon ger tips och trix på hur du enkelt lyckas med en sund och spännande kost.
Månadens WTC - Ambassadör

 
Hyresgäster som engagerar sig i World Trade Center genom t ex förslag till förbättringar eller att rekommendera andra hit kan bli månadens WTC-Ambassadör.
 
Denna månad gick utmärkelsen till Lars Alfredsson från LTA Reklamkonsult AB som verkar inom reklam och PR. Lars har varit vår hyresgäst i många år och genom sitt engagemang till förbättringar och nätverkande bidrar han till god samverkan hos oss! Hyresgästerna på WTC är vår starkaste och bästa marknadsföringskanal och det vill vi gärna premiera!
Mässans gata 18 och Teatergatan 19 | www.wtcgoteborg.se | marknad@wtcgoteborg.se

 Följ oss på Facebook |  Följ oss på LinkedIn

Klicka här för att avprenumerera