Har du hamnat i stiltje?
 
 
Vi hjälper dig att få vind i seglen! För hur trevligt det än kan vara så kommer du inte så långt med bryggsegling.
 
Det är inte förrän du givit dig ut på havet som det visar sig vem som har den bästa utrustningen och vem som har tillräckligt med kunskap för att hitta de bästa vindarna. Den som har förmågan att ompröva sin strategi, improvisera och anpassa sig efter vädergudarna får ofelbart ett försprång.
 
I näringslivet handlar det om att flytta sina gränser och se bortom dem. Vad kan jag som företagare och ledare lära av fotboll, segling eller av konst och musik? Vad tycker och hur agerar andras målgrupper? Hur kan vi komplettera våra erbjudanden? Vad ligger i tiden? Vad blir nästa trend? Vad väcker intresse eller till och med lust hos våra kunder och hos andras?
Att främja värdeinnovation är att främja utveckling både för företag och konsumenter! ProXecutive hjälper dig att rusta din båt så du vågar kasta loss och ge dig ut på öppet hav! Det hjälper dig att övervinna även de svåraste stormarna!
 
I vårt sommarbrev kan du läsa om hur framgångsrika Deltaco gick från direktimport av kablar till att bli en av Nordens ledande leverantörer och distributörer av It-produkter, med svarta siffror under tjugo år i rad. Läs också om vårt nytillskott Pål Jernhag som börjar hos ProXecutive efter sommaren.

”Du missar 100 procent av alla skott
du inte skjuter”

Wayne Gretzky , Ishockeyspelare NHL också kallad ”The great one”.
 
Njut av sommar, ledighet och nya äventyr och upplevelser!
 
Lars Jonsson
Senior rådgivare, ProXecutive 
 
 
l
 
 
Från garageföretag till börsbolag
 

Det började med kablar för drygt tjugo år sedan. Idag säljer Deltaco datatillbehör för hem och kontor. Hemligheten ligger i flexibilitet och timing.

Tänk på tigern. När det finns mat ligger han stilla men när den tar slut är det dags att röra på sig och slå till, i precis rätt ögonblick, säger Siamak Alian VD och grundare.
 
It och distribution är dynamiska branscher där flexibilitet och timing blir avgörande för både utveckling och överlevnad. Det vet Siamak Alian, fysikern från Iran som landade i Ludvika som politisk flykting, gick på svenska för invandrare och 1991 startade eget. Idag står han som VD för ett börsbolag med brett utbud av It-produkter, eget varumärke och stora och välkända företagskunder som Dustin, Altea och Teknikmagasinet.
 
Deltacos idé är att alltid leverera det kunden vill ha, även om produkten måste ändras, rutiner arbetas om och leveransvillkoren anpassas. Det är själva idén med flexibilitet och timing och det som gör att företaget aldrig stagnerar.

Vi vet att det inte räcker att leverera produkter. Vi levererar service och om kunden blir nöjd och tjänar pengar är han också beredd att betala lite mer.
 
Anpassningen ställer stora krav på medarbetarna som aldrig vet hur en dag kommer att se ut när de kommer på morgonen. Ändå stannar de. Flera har arbetat mer än tio år i företaget. Miljön kan vara kaotisk. Det är snabba beslutsvägar och korta möten som gäller.

Arbetsuppgifterna kan ändras från timme till timme. Det kräver en speciell typ av människor som alltid är beredd att anpassa sig för att hjälpa kunden att tjäna pengar. Det positiva är att det aldrig blir monotont. Det finns också en stor acceptans för att saker och ting kan gå fel. Det gäller att fokusera på det viktiga, säger Siamak Alian.
 
Jämfört med andra distributionsföretag har Deltaco höga marginaler, 8-10 procent jämfört med branschgenomsnittet på 2-3 procents nettomarginal. Redan från start visade Deltaco svarta siffror och har fortsatt med det genom åren.
 
Vi har haft 235 månader i rad med vinst. Det är det i särklass bästa i distributionsbranschen. Hos oss är det alltid siffrorna som styr. Vi ger oss aldrig in i affärer där vi inte tjänar pengar, säger Siamak Alian.

 
 
l
 
Hallå där Pål Jernhag!
Nyanställd på ProXecutive
 

När började du hos ProXecutive?
Jag har faktiskt inte börjat ännu, det blir efter sommaren den 13 augusti.
 
Var arbetar du nu?
Jag jobbar som CFO på Gjaller AB. Innan dess provade jag på livet som konsult ett år. Men min stora arbetsgärning hittills i livet gjorde jag på företaget Kaffeknappen AB. Under min tid där tiodubblades omsättningen från 20 till 200 miljoner, personalen gick från 12 till 120 anställda och vinsten från 300 000 till 30 miljoner. Det var en fantastisk resa! Efter att företaget såldes till Nestlé år 2008 så var jag kvar en tid för att anpassa företaget till de nya förutsättningarna. Men jag var lite för mycket av entreprenör för att vilja stanna kvar.
 
Vad i arbetet får dig att ”gå igång”?
När jag kan påverka en organisation eller medarbetarna i den så att det fungerar bättre och mer lönsamt.
 
Varför ville du börja på ProXecutive?
Året som konsult gav mersmak. Jag tycker det är väldigt spännande och roligt att växla mellan verksamheter och se nya situationer! Dessutom känner jag Thomas och Lars Jonsson sedan min tid på Kaffeknappen då de kom in och stöttade verksamheten under en tid med hög arbetsbelastning.
 
 
Om Pål Jernhag
 
Ålder: 44 år
Utbildning: Först datatekniker och sedan civilekonom
Familj: Sambo och tre döttrar
Uppgift på ProXecutive: Att arbeta med lednings- och verksamhetsutveckling samt lönsamhetsfrågor
Hemlig talang: Kan skriva spegelvänt med fel hand
 

 
News i samarbete med OCH kommunikation. www.ochkommunikation.se