Hej,
 
Sakteligen börjar vintern göra sitt antåg. När inbjudningarna till glöggmingel börjar dimpa ner och affärerna fylls med adventsljusstakar, pynt och julklappstips känns den annalkande mysstämningen darra i luften. Njutandes av pepparkakskolorna jag fått av en god vän häromdagen funderar jag redan nu på hur min gran ska kläs i år. Men även om det är ett tag kvar till jul och nyår så är 2012 inte alltför långt borta och då kommer den nya sparformen investeringssparkonto (ISK) att införas. Den kommer givetvis vi att erbjuda, läs mer om det längre ner. Apropå klappar, varför inte passa på att ge bort något till dig själv. Just nu ger vi dig som flyttar in dina fonder eller din IPS hos oss 500 kr.
 
Denna höst har varit mycket turbulent och politiska förslag har varit i fokus, under oktober reagerade marknaderna positivt på efterlängtade beslut. Läs mer om det i vår senaste marknadskommentar. Ta även del av nya rådgivarfavoriter, nya analyser och fonder. I "fem frågor" möter ni denna gång Carlson Fonder/DNB Asset Management.
 
Trevlig fondläsning önskar vi på Fondmarknaden.se!
 
Natalie Westermark
Marknadsansvarig på Fondmarknaden.se
Flytta in hos oss och få 500 kr!
 
Flytterbjudande
Flytta in dina fonder eller din IPS till oss så ger vi dig 500 kr i flyttbidrag.* Har du fonder eller IPS hos något annat institut eller bank kan du enkelt flytta över dem till ditt konto hos oss.
 
Är du inte kund hos oss idag, öppna konto och registrera samtidigt en fondinflytt så kan du tal del av vårt flyttbidrag.
 
 
(*) Erbjudandet gäller för inflyttar med ett värde från 10 000 kr/konto och som anmäls under perioden 20111107 t.o.m. 20111205.
Investeringssparkonto (ISK)
 
Den 1 januari 2012 förväntas vi få en ny kontoform för sparande i Sverige som heter investeringssparkonto (ISK).
 
Syftet med det nya kontot är att ge privatpersoner möjlighet att på ett enkelt sätt spara i fonder och andra finansiella instrument. Meningen med förenklingen är att man inte skall behöva skatta för kapitalvinster och kapitalförluster i deklarationen utan man istället skall schablonbeskattas.
 
Fördelar för dig som sparar i investeringssparkontot (ISK):
• Ingen deklaration vid köp, byte och försäljning
• Ingen beskattning vid försäljning
• Ingen låst spartid
 
Vi kommer att erbjuda investeringssparkonto på Fondmarknaden.se. Du kommer även kunna ha investeringssparkonto med vår Aktiva Förvaltning om du vill att vi ska sköta dina fondplaceringar. Mer information kommer i december.
 
Vill du redan idag veta mer, diskutera sparformen närmare och jämföra fördelarna med andra sparformer kontakta gärna våra rådgivare på telefon: 08-545 186 00 alternativt via e-post: radgivning@fondmarknaden.se.
 Nyheter bland rådgivarnas topp 3
 
Våra rådgivare har utsett ett par nya fonder i rådgivarnas topp 3. Här nedan ser du vilka kategorier som fått nya favoriter. 
 
Kategorin Aktiefonder
Morgan Stanley - Global brands
 
Kategorin Räntefonder
Nordea 1 - US Corporate Bond Fund
 
För att se alla rådgivarnas topp 3 klicka på länken nedan.   
 
Marknadskommentar november 2011 - rätta signaler
 
2011-11-14
 
Under oktober månad kom äntligen beskedet från EU:s politiska ledare att man kommit överens om ett åtgärdspaket för Grekland och ett program för att hindra krisen från att sprida sig. Denna nyhet att man insett allvaret i krisen och åtbörden att man nu är villig att försvara eurosamarbetet var precis den positiva signal som marknaderna har väntat på.
 
Nya analyser för Norden och tillväxtmarknader
 
Nu kan vi presentera helt färska analyser, Odin har producerat en Nordenanalys
och analysen för vår fondkategori tillväxtmarknader är skriven av FIM. På ett tydligt och kortfattat sätt ger de sin syn på det aktuella läget och beskriver de möjligheter och hot regionerna kan ställas inför.
 
Vänligen logga in på ditt konto för att ta del av hela analyserna.
 
 
Namn: Anna Karlberg 
Titel: Marketing and Communications Manager   
Fondbolag: Carlson Fonder / DNB Asset Management 
Datum: 2011-11-14 
 
1. Vad kännetecknar era fonder?
Den 11 november bytte Carlson namn till DNB. Allt annat är sig likt! Vår verksamhet kännetecknas fortfarande av lång erfarenhet och fundamental analys. Vårt svenska aktieteam gör fler än 100 bolagsbesök om året! I kombination med den omfattande egna analysen har förvaltarna även tillgång till extern analys; det är en av många fördelar med att vara en större aktör.
 
2. Är det någon särskild fond i ert sortiment som ni skulle vilja lyfta fram?
DNB Småbolagsfond (fd Carlson Småbolagsfond). Fonden investerar i småföretag noterade på stockholmsbörsen som, liksom de flesta andra europeiska börser, har drabbats hårt av bankkrisen. Fonden har stigit med ca 13% under de senaste tre månaderna, trots marknadsturbulens. Vi tror att småbolagsaktier har fått oförtjänt mycket stryk under denna skuldkris och att de fortfarande är undervärderade. 
 
3. För vilken fondsparare passar den här fonden?
DNB Småbolagsfond (fd Carlson Småbolagsfond) är en högriskfond och passar sparare med lång placeringshorisont. Dessa investerare har nu möjlighet att komma in på aktiemarknaden till historiskt låga priser.  
 
4. Hur tror du att marknadstrenden kommer att se ut det närmaste året?
Vi tror att den närmsta perioden kommer att visa på en fortsatt volatil marknad som domineras av makroekonomisk data och politiska förtroendeskapande åtgärder.
 
5. Vad är ditt bästa råd till en fondsparare?
Välj en strategi som du känner dig bekväm med oavsett konjunkturläge och håll dig till den strategin. Med andra ord, placera långsiktigt. 
 
Svaren från fondbolaget är direkt citerade. Informationen i svaren ovan kan inte ses som rådgivning från fondbolaget eller från Fondmarknaden.se.
Rådgivarnas topp 3-fonder!
 
Se vilka fonder rådgivarna valt till topp 3 i våra olika fondkategorier.

 Rådgivarnas topp 3 - fonder

Nya fondbolag och fonder
 
Nu kan vi erbjuda handel i HealthInvest Partners och nya fonder från Alliance Bernstein.   
  
 

Marcus
Ehrenpreis
Spararna flyr aktiefonder i september – historiska uppgångar på börserna i oktober!
 
I min förra krönika utryckte jag min oro för att svenska småsparare sålde av aktiefonder för rekordstora belopp under september månad och att man då skulle missa en eventuell återhämtning på aktiemarknaderna. Det är självklart för tidigt att dra några slutsatser om att det var ett misstag, men faktum är att vi redan i oktober noterade kraftiga uppgångar.
 
Den svenska börsen var bland annat upp med cirka 12 procent och den amerikanska var upp med 11 procent. Inom tillväxtmarknaderna var det framförallt Brasilien som visade vägen med en uppgång med över 18 procent, men även Ryssland och Kina var upp med över 10 procent.
 
En av världens mest kända och framgångsrika investerare, Warren Buffet, utryckte följande i början av hösten ”Ju mer marknaderna faller- desto mer köper jag”.  En strategi som han framgångrikt har använt över flera decennier och som sätter ett perspektiv på hur man bäst agerar i tider av turbulens.
 
Marcus Ehrenpreis
Vd och Chefsanalytiker
Fondmarknaden.se 
Annons Jupiter Asset Management
Annons