Begränsad service under semestern, grilla med omdöme och vad gäller för pooler och studsmattor på gården? Här år ditt Nyhetsbrev från oss på Gavlegårdarna.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej!
Så var den äntligen här igen – sommaren! Som vi har längtat. 
Efter en rekordlång vinter, med ofantligt mycket snö, känns det extra skönt att kunna vila ut, flyta omkring i shorts och badtofflor och bara njuta.
Att grilla, bada och semestra är något flera av oss kan se fram emot nu. Men tänk på att inte alla gillar att få grilloset in i sin bostad och var extra försiktig med elden när det är torrt ute. Det här kan du läsa mer om i det här Nyhetsbrevet. 
 
Begränsade personalresurser under semesterperioden! 
 
Under sommaren har vi begränsade personalresurser från 17 juni fram till och med 9 augusti.  Under den perioden hanterar vi först och främst akuta ärenden. Ärenden som inte är akuta utför vi i mån av tid.

Vecka 28 och 29 (8-19 juli) är det helt stängt på Gavlegårdarna och vi tar under dessa två veckor endast emot akuta felanmälningar på telefon 020-37 00 37. Vår telefon 026-17 27 00 och vår
felanmälningstjänst på gavlegardarna.se är då stängda. 

Läs mer om hur vi hanterar semesterperioden här >>
 
Nu är den efterlängtade grillsäsongen äntligen här!
 
Så här på försommaren finns det få saker vi  älskar så mycket som att grilla. Men med grillning kommer också ett ansvar och du som är hyresgäst har några saker du bör tänka lite extra på innan du tänder eld på kolet.

Läs mer om vad som gäller kring grillning när du bor i lägenhet >>
 
Din röst är viktig!
Ett ökat deltagande i politiska val innebär ett ökat engagemang även i andra frågor, vilket i sin tur leder till tryggare och trivsammare områden.

Inför EU-valet den 9 juni 2024 gav Gavlegårdarna samtliga politiska partier i Gävles kommunfullmäktige möjlighet att få tillträde till trapphusen i våra områden för att kampanjarbeta och träffa er. Det här gjorde vi som ett test med syfte att möjliggöra ökat valdeltagande i våra bostadsområden och vi vill nu höra vad du tyckte om det.
Fick du besök av en eller flera politiker? Har du några tips på vad vi som bostadsbolag kan göra för att inspirera till att rösta i politiska val?

Svara gärna på vår enkät genom att klicka på länken nedan. Dina svar kommer bland annat hjälpa oss att ta beslut om vi ska möjliggöra för kampanjarbeten i våra trapphus även inför Riksdagsvalet 2026.
Enkäten är anonym och öppen till och med 24 juni.
P.S. Du vet väl att du fortfarande kan svara på vår årliga hyresgästundersökning också? Du har fått den skickad till din e-postadress och den stänger för svar inom kort. Dina synpunkter och svar är viktiga för vårt arbete framåt.
 
Bad och lek i all är
- men vilka regler är det som gäller egentligen?
 
Nu är sommaren och loven här och många vill gärna ha en pool eller studsmatta som barnen kan använda för sommarens bad och lek.
Men får du verkligen ställa upp dessa leksaker hur som helst?


Hos Gavlegårdarna får du ställa upp både pool och studsmatta om du bor i en bostad med egen tomt. Du måste dock ha ett staket runt din gård. Poolen måste dessutom kunna täckas över med ett säkert poolskydd när den inte används. 

Läs mer om pooler och studsmattor på vår hemsida >>
Logotyp Facebook
Logotyp Instagram
Logotyp LinkedIn