Finspångs församling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vi vill bidra till det goda livet i Finspång!
 
Därför kommer vi att varje månad sända ut information om planerade aktiviteter och nyheter från församlingen via digitala nyhetsbrev.

Prenumerera gärna på nyhetsbrevet och dela till vänner, familj och bekanta så även de kan få möjlighet att prenumerera och få information om aktiviteter och nyheter från oss inom Finspångs församling.
Möt våra medarbetare!
 
Möt Katarina Söderberg, kock och arbetsledare på Mariagården i Finspång, om träning, odling och om lyckan att få arbeta med sitt stora intresse.  

Läs intervjun här!
Kommande evenemang och aktiviteter
 
Vårkonsert
 
5 maj, kl. 18.00
Risinge kyrka
Mariagårdens barnkörer, Joysingers och Risinge kyrkokör under ledning av Monika Blomberg och Helene Reduthe.
Gökotta
 
Kristi himmelsfärd, 9 maj
Gökotta i Össby, Folkströms kyrka eller Skedevi kyrka. Läs mer på vår hemsida.
EPA on tour
 
13 maj, kl. 18.00
Fritidsgården hörnan
Har du en A-traktor eller moped? Välkommen på EPA on tour Finspång. Bil-orientering inom Finspångs kommun. Gratis korv med bröd!
Musikalen Gryningsljus
 
12 maj, kl. 15.00
Regna kyrka
Barnkörer från Finspångs församling.
Elämä ja sinä -
Livet och du
 
Kaffeservering
Måndagscafé
 
Måndagar ojämna veckor, kl 17.30 - 20.00
Hällestads församlingshem
Se mer om vad som händer i församlingen denna månad. I månadsbladet finner du kalendarium för gudstjänster, aktiviteter och evenemang.
 
Välkommen att boka dop
 
i Finspångs församling
 
 
Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.
 
Gud har omsorg om alla människor, men i dopet sägs det extra tydligt och personligt. Vid dopet nämner prästen den som döps högt och tydligt vid dess namn. Därefter framför prästen ett löfte från Gud, om att vad som än händer i livet, kommer Gud alltid att ha omsorg om personen.
 
Alla får döpas – åldern spelar ingen roll  
 

Barn, unga och vuxna är alla lika välkomna att döpas. Den som döps behöver inte prestera något eller ens förstå allting. Om det är ett barn som döps, bjuds barnet in till konfirmation längre fram. Då kan barnet själv välja att bekräfta sitt dop. 

När det gäller barn behöver vårdnadshavarna godkänna att barnet döps. Ett barn som har fyllt tolv år måste också själv vilja bli döpt.
 
Gemenskap, tradition och glädje
 

Dopet är glädjefyllt, en tradition som ofta bjuder in till gemenskap med nära och kära. Men glädjen är förstås lika stor när ett dop firas i enkelhet. Oavsett hur du vill ha dopdagen, står personen som döps, och den människans liv, i centrum.
En fadder kan vara ett stöd
 

Den som döps kan få en eller flera faddrar. En ung eller vuxen person kan välja en fadder som hen kan samtala med om livet och Gud med. Ett barn kan få en fadder som är en extra vuxen att lita till. En person som också gärna kan berätta för barnet om dopet och om Gud.
 
Den som döps blir medlem 
 

Den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan, som består av alla kristna genom alla tider. När dopet sker i Svenska kyrkan blir den döpta också medlem i just Svenska kyrkan. 

Inför dopet träffar prästen dig som ska döpas, eller er vårdnadshavare om det är ert barn som ska döpas. Under dopsamtalet pratar ni om dopgudstjänsten och du får vara med och planera för hur den ska utformas.

Kontakta Finspångs församling – boka dop via församlingens hemsida eller ring och ställ frågor -www.svenskakyrkan.se/finspang

 
Församlingen i bild
 
Modevisning
 
Den 17 april hölls det modevisning på Mariagården. Modellerna, från Finspångs församling, blev stylade av På Håret och visade upp vårnyheter från Mingla Hon & Han. Våra medarbetare i köket på Mariagården bjöd på bubbel och goda plocktallrikar.
Bazaar med vårkänsla
 
Bazaaren blev ett lyckat och välbesökt evenemang! 
Inomhus gräddades det våfflor till försäljning. I Skeppet fanns ett stort utbud av secondhand och kören Joysingers bjöd på vackra vårsånger.
Utomhus så var det, försäljning av vårblommor och plantor, ponnyridning och trädgårdsmaskiner. 
Lunch och café
 

På vår hemsida hittar du lunchmenyn för hela Finspångs församling och även datum för evenemang och aktiviteter i våra caféer.

Läs mer här!