Ett månadsbrev fyllt med tips och information från Cabonline Stockholm!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Cabonline Stockholm nyhetsbrev  Internkommunikation  nr: 2404
 
 
Innehållsrubriker
 
 
2. Servicecenter & allmän                        information
 
 
      4.1 Sälj, marknad & kunder

      4.2 Förarstatistik – bästa månadsresultatet

      4.3 Cabonline Stockholm – månadsresultat

      4.4 Kundbetyg, hyllningar & hälsningar

 
      3.1 Allmänt
 

      3.2 Färdtjänst

      3.3 Rullstolstaxi / Specialfordon

      3.4 Skol- & omsorgsresor

      3.5 Flygtaxi & körningar till/från flygplatser
 
 
Tips!
 
 
1. I rampljuset hos Cabonline
 
"30-kronan" bort från och med den 1 april i Stockholm
 
Lönsamheten i åkerierna måste öka. 30-kronan har tagits bort från och med den 1 april 2024.
 
Cabonline har som vision att bli förstahandsvalet bland kunder och åkerier på taximarknaden.
För att nå dit krävs nöjda kunder och för att få nöjda kunder krävs många tuffa satsningar från åkerierna från förarna och från Cabonline. Därför måste åkeriernas lönsamhet öka.

Avgiften för 30-kronan tas bort på körningar utförda efter den första april. Avgiften tillkom den första april förra året samtidigt med en prishöjning. Prishöjningen gjordes ”icke lönegrundande” för föraren. Både avgiften och det ”icke-lönegrundande” tas nu bort, det vill säga den gjorda prishöjningen går helt till bilen/föraren.

Synpunkter på 30-kronan har varit väldigt starka bland åkare och förare, till exempel i vår senaste
nöjdhets-undersökning (pulsmätning) från Populum. Det är något vi tar på allvar. Avgiften finansierar delvis de satsningar på teknik och andra viktiga områden som Cabonline gör för att förbättra förarnas och åkeriernas situation. Men eftersom den har gett oönskade effekter på till exempel förarnas vilja att ta korta körningar från knutpunkter (marknadsplatser) så tas den bort. Avgiften har också visat sig tära alltför mycket på åkeriernas möjlighet att skapa lönsamhet.
 
Kundpriset i taxametern ändras inte just nu
 
En ny funktion har skapats inom Commercial (Cabonlines kommersiella avdelning) och där görs nu en ordentlig genomlysning av hur både kundpriser och avgiftsmodeller ska se ut så att både åkerierna och Cabonline kan vara lönsamma.

Det här är en hälsning från gänget på Commercial som jobbar med kundpriser och avgiftsmodell:
Det här är bara början av ett arbete med avgifter och priser som kommer att gynna åkare, förare, Cabonline och inte minst våra kunder. Vi kommer att jobba aktivt med prissättning för att maximera antalet trips och intäkter. Det innebär för de flesta områden att det bli lägre priser. Även om det kommer att innebära lägre intäkter till en början tror vi starkt på att det kommer att resultera i en ökad intäkt i längden och en förbättrad marknadsposition för företags- och privatkunder. Vi kommer även att jobba aktivt med olika avgiftsmodeller för att åkare och förare ska kunna tjäna så mycket som möjligt.

Vi är övertygade om att alla kan vinna om vi jobbar tillsammans för att öka antalet kunder och intäkterna som då genereras. Vi måste göra rätt saker, lita på varandra och agera som ett lag.
Ska åkeriernas lönsamhet öka behöver vi även förändra och förbättra vår relation med kunderna. Det gäller både platser, tider och hur vi bemöter kunderna.
 
För Stockholm kommer vi fokusera på följande områden:
 
  • Närvaro vid knutpunkter som till exempel Centralstationen och Arlanda Express
  • Utehållande av bilar på kvällar och helger då privatkunder vill åka
  • Brott mot regeln att inte köra för Über/Bolt med en Cabonlinebil
Titta också igenom den här Presentationen där vi förtydligar Cabonlines vision och visar vilka åtgärder vi gemensamt måste göra för att nå dit och hur vi kommer följa upp det. Presentationen finns även bifogad här nedan. Du kan även läsa samma information och presentation via det digitala brevet vi mailade ut till alla den 25/3 2024.
 
2. Servicecenter & allmän information
 
Delta i nästa pulsmätning och hjälp till i vår förbättringsresa!
 
Nästa pulsmätning (nöjdhets-undersökning) via Populum skickas ut via mail till alla Cabonlines åkare och förare. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med i pulsmätningen!
 
Allas svar är helt anonyma för att det ska kännas bekvämt att kunna delta och svara ärligt på frågorna.
 

Vi har skickat ett mail med länk till undersökningen till de mailadresser som vi har registrerade till er. Om du inte hittar mailet till undersökningen kan du kolla så att den inte råkat hamna i din inkorg för skräppost.

På undersökningens sida / Populums sida så loggar du in i ditt personliga konto för att svara på frågorna. Frågorna besvaras genom en skattningsskala, men det går även att skriva till egna kommentarer om en så vill. Undersökningen finns även tillgänglig på flera språk som du själv väljer mellan. De personliga kontona är gratis för alla deltagare och du kan även följa utvecklingen av dina svar från tidigare undersökningar i din profil.
 
Ingen annan kan veta vad just du har svarat, endast du själv kan se dina svar. Du kan läsa mer om anonymitet i undersökningar via Populum här.

Undersökningen kallas för pulsmätning och kommer att skickas ut en gång var tredje månad. Pulsmätningen görs för att kunna följa upp hur alla åkare och förare trivs inom Cabonline. Resultaten i pulsmätningarna hjälper Cabonline att veta hur företaget mår i sin helhet. Genom svaren får vi veta mer om vad ni alla tycker fungerar bra eller mindre bra. Resultaten av undersökningarna hjälper sedan Cabonline att veta vad åkare och förare önskar att fokus ligger på, samt hur utvecklingen ser ut för de frågor och saker som fokus redan ligger på.

Här kan du läsa en kort summering av resultatet från första pulsmätningen och exempel på vad den gav för insikter. Frågorna kommer att ha ändrats lite i den undersökning som skickas ut imorgon jämfört med första. Planen framåt är att presentera resultat och insikter från respektive pulsmätning. Den bifogade informationen ovan är på engelska då undersökningen genomförs i Cabonline Norden.
 
Byt ut Banksy-dekalerna på bilen
 
Om den bilen du kör har Banksydekal kvar är du välkommen till Servicecenter för att byta ut den.

Banksydekalen ska ersättas med någon av våra budskapsdekaler som vi har hos Servicecenter A22. Välkommen till Anderstorpsvägen 22 i Solna.
 
Rättelse av information i förra nyhetsbrevet (nr. 2403)
 
I senaste nyhetsbrevet (nr. 2403) så har det tyvärr blivit fel i informationen gällande att se kunders feedback i sin förarprofil.

Det är betyget som går att se i sin profil här i portalen, inte kommentarer.
 
Vi har tagit ett steg närmare en enklare lösning för vår internkommunikation!
 
Under 2023 började vi ett arbetsprojekt för att hitta en smartare, enklare och smidigare kanal för vår internkommunikation. Vi har nu hittat ett verktyg i form av en kommunikationsplattform som vi kommer att använda som vår enda kanal för all interna kommunikation. Plattformen kan liknas med ett ”Community” som exempelvis Facebook, men den kommer endast vara tillgängligt för personer som är anslutna till Cabonline.

Alla Cabonlines åkare och förare i hela Norden kommer att ha plattformen som kommunikationskanal.
I Norden är vi omkring 7 000 förar- och åkarkollegor. Därför kommer övergången till plattformen att kräva ett mycket noggrant förarbete innan alla kommer att få en inbjudan till den.

Efter många demos och presentationer och jämförelser mellan olika leverantörer av plattformar har listat för och nackdelar med dem. Utifrån det och projektgruppens erfarenheter och kunskaper har vi nu valt att köpa in Staffbase lösning för kommunikationsplattform. Här kan du läsa mer om dem.
    Vad vinner vi på att byta till en gemensam kommunikationsplattform?
     
    Det finns många fördelar med att vi byter till en gemensam kommunikationskanal för alla i hela Norden. Några exempel på dessa fördelar är att
    • vi kommer att kunna samla all information som förare och åkare behöver ta del av på ett och samma ställe. På så sätt blir det enklare att veta var en ska leta efter information
    • det kommer att tidseffektivisera arbetet med att både skapa och skicka ut informationen
    • vi kommer att kunna använda en och samma kommunikationskanal för alla förare och åkare inom Cabonline i Sverige, Norge och Finland.
    • det gör det enklare för alla att se om det kommit ut någon ny intern kommunikation som en bör ta del av
    • förare kommer att kunna logga in och läsa information direkt i taxameterns Samsungplatta
    • plattformen öppnar upp möjligheten till att dela information i olika format. Till exempel kommer det gå att använda fler bilder, det går att använda sig av filmer och ljud på ett bättre sätt och strukturen för informationen blir mer tydlig
    • det går att målgruppsanpassa innehållet bättre genom att vi kan skapa användargrupper som vi kan publicera och rikta specifikt innehåll till
    • sökfunktionen i plattformen är mycket bättre så att det blir enklare för användaren att hitta den information som hen söker efter
    • det kommer gå att spara dokument så som policys på en och samma plats i plattformen så att de är enkla att komma åt
    • viktig information kommer gå att fästa högst upp på startsidan så att vi inte längre behöver publicera samma information flera gånger för att det ska finnas med bland de senaste inläggen
    • det kommer gå att översätta en del av informationen till flera andra språk som användaren själv får välja.
    Exempel på vad som väntar i projektet
     
    Det är våra kära kollegor Stina Sivert och Daniel Lindström som styr projektet. Stina är projektledare och Daniel produktägare av plattformen. Tillsammans med projektgruppens medlemmar inleds nu förarbetet med plattformen. uppsättning av plattformens utseende och användargrupper (även kallat målgrupper), bestämma struktur och arbetsrutiner för skapande av kommunikationsmaterial samt publiceringar.

    Därefter inleds en period där vi kommer att börja testa och anpassa plattformen med hjälp av mindre test-/referensgrupper. Vi vill såklart att det ska vara så lätt som möjligt för så många som möjligt att använda plattformen! För att lyckas med det behöver vi hjälp från förare och åkare i testgrupperna. Personerna i testgrupperna kommer att kunna förmedla behov utifrån förare och åkares perspektiv. Utifrån de mest vanligt förekommande behov och feedbackpunkter ska vi tillsammans sedan anpassa plattformen på bästa möjliga sätt, så att den blir så användarvänlig som möjligt för så många som möjligt.
     
    Behöver du uppdatera dina kontaktuppgifter hos oss?
     
     
    Om du inte har bytt mailadress, telefonnummer eller bostadsadress ska du INTE fylla i formuläret.
     
     
    Uppdatering av allas kontaktuppgifter måste göras manuellt i alla våra system och det kan därför ta lite tid innan du får ett återkopplingsmail till den adressen du skrivit i formuläret. Ha tålamod och fyll endast i formuläret EN gång för att undvika att arbetet med uppdateringen tar längre tid än nödvändigt.
    https://forms.office.com/e/N8uvAvWguu
     
    Digitax jourlinje samt drop-in tid på onsdagar är nu borttagna
     
    Utbildningstider och drop-in tiden på onsdagar för hantering av taxametern har varit öppen sedan bytet till Digitax startade.
    Nu har alla bilar kört med Digitax installerad en längre tid och vi kommer därför att stänga jourlinjen och drop-in tiden.


    Istället behöver vi börja planera och lägga upp en plan för utbildning och genomgång i hantering av iCabbi.

    Mer information om detta kommer när det är dags att sätta igång.
     
    Information och önskan från Ersta Diakoni (Ersta sjukhus)
     
    Vi har fått in feedback från fastighetsskötare av Ersta Diakoni om att det ofta är förare som parkerar utanför Ersta sjukhus på Folkungagatan 125 för att använda toaletten.

    Dessa toaletter är enbart till för patienter och besökare till dem. Därför har de bett oss om att ge er denna information och be er om att sluta göra detta.

    Tips: Via länken kan du hitta information från Stockholm Stad om deras offentliga toaletter. Även bemannade driftmedelsstationer brukar ha toaletter som en får använda.
     
    Nya öppettider hos Servicecenter A22
     
    Från och med idag måndag 2 april har Servicecenter A22 öppet alla vardagar, med undantag för röda helgdagar, mellan klockan 08:00 – 17:00.

    Besöksadress: Anderstorpsvägen 22 i Solna
     
    3. Instruktioner, information & rutiner
     
    3.1 Allmänt
     
    Tjänsteresebiljetter ej giltiga som betalning längre
     
    Sedan 1 januari 2024 så gäller inte längre tjänsteresebiljetter som betalning vid tjänsteresor.

    Nedan text står på Färdtjänstens hemsida.

    "Tjänsteresebiljetter kan du använda till sista december 2023
    Tidigare kunde du beställa tjänsteresebiljetter men sedan en tid tillbaka har vi bara tjänsteresekort som du kan beställa. Vi behöver fasa ut våra tidigare biljetter och därför kommer tjänsteresebiljetterna enbart att fungera till sista december 2023. För att göra tjänsteresor med taxi under 2024 behöver du skaffa dig ett tjänsteresekort."


    Det är alltså Färdtjänsten som har bestämt att biljetterna inte lägre är giltiga, inte Cabonline.
    Hänvisa frågor från kund till Färdtjänsten / Färdtjänstens hemsida där informationen står.
     
    Vi kommer att utföra uppdateringar i Frogne-systemet nästa tisdag
     
    Tisdag 9 april klockan 11:00 kommer en uppdatering av Frogne Cabonline Stockholm att göras.
    Uppdateringen beräknas att ta cirka 5 – 10 minuter och kan eventuellt medföra mindre störningar under en kort period. Vi kommer i förväg skicka ut alla bokningar som ligger bokade närmaste 30 minuterna.
     
    QR-kod till formulär för frågor om tilldelning
     
    Vänligen skanna QR-koden till vänster om du har frågor om en tilldelning. Vänligen läs först svaren på vanligt ställda frågor som rör tilldelning först! Länk till formuläret istället för QR-kod
     
    Mailadressen (trafikledare.avvikelser@cabonline.com) för avvikelser används inte längre utan vi ber er att fylla i formuläret ovanför.
     
     3.2 Färdtjänst
     
     
     3.3 Rullstolstaxi / Specialfordon
     
    Nu har det nya rullstolsavtalet börjat gälla
     
    Från och med igår den 1 april började det nya rullstolstaxi-avtalet att gälla. Precis som alltid gäller kundval i avtalet om färdtjänst-rullstolstaxi.

    Med kundval menas att det är kunderna själva som bestämmer om de vill beställa sin resa av Cabonline, eller om de hellre vill beställa sin resa med en annan avtalsleverantör. Avtalet har alltså inte kvotindelning på samma sätt som vanliga färdtjänstavtalet.

    Ändringen är att precis som i Färdtjänstavtalet för övrig färdtjänst är det Cabonline Region Stockholm AB som står som leverantör i det nya avtalet.

    Det betyder att precis som med alla övriga bokningar beställer numera kunden en rullstolstaxi / specialfordon av Cabonline och kan därmed få antingen ett fordon från Sverigetaxi eller en TaxiKurir. Alla kunder kommer att ringa till samma nummer (08-28 75 15) där de även får information om att de beställer en resa från Cabonline med en närmaste tillgängliga bil.

    Detta är för att vi ska kunna leverera bättre i avtalet eftersom bokningen inte längre är beroende av vilken profilering ett fordon har. Kunden kommer kunna få en bil som befinner sig närmare, tomkörningen blir mindre för förare och vi minskar risken för att behöva betala dyra viten på grund av förseningar. Detta eftersom föreningar som beror på att det inte fanns bilar med specifikt varumärke kanske inte befanns sig nära just då, medan fordon med det andra varumärkets profilering gjorde det.

    Alla ändringar och uppdateringar som behövts för att kunna tilldela körningar i samma system gjordes 1 april klockan 00:01. Förare behöver inte göra något för att uppdateringen ska ske utan det sker automatiskt vid första inloggningen som görs nu efter att uppdateringen gjorts.
     
     3.4 Skol- & omsorgsresor
     
    Kom och säg hej till kollegorna på planeringsavdelningen!
     
    Du har väl inte missat att planeringsavdelningen har öppet hus mellan kl. 10:00 – 12:00 varje fredag*?

    Under öppet- hus är alla förare som redan kör, och förare som är intresserade av att börja köra fasta skolturer välkomna förbi Anderstorpsvägen 22 i Solna (våning 2).

    Öppet hus hålls dels för att få möjlighet till att hälsa på och säga hej i ett fysiskt möte, dels för att kunna ställa eventuella frågor om skolkörningar direkt till kollegorna på planeringsavdelningen. Även om det är öppet hus så är driften av Skol- och turbundna resor igång, men om inget akut har inträffat så finns alltid någon av kollegorna tillgängliga för kortare samtal.

    *Om fredagen är en röd dag så håller inte planeringsavdelningen något öppet hus, samt att planeringsavdelningen tillfälligt behöver stänga inför terminsstarter när planering och administrering av nya slingor behöver få fullt fokus.
    I så fall ges information om den tillfälliga stängningen i vår interna kommunikation.
     
    Anmäl ditt intresse för att köra fasta Skol- och turbundna resor via länken eller skanna QR-koden till höger.
     
    Frågor om skolkörningar? Ring eller maila till oss på planeringsavdelningen!
    TaxiKurir: 08 121 431 04
    Sverigetaxi: 08 121 420 52
     
     3.5 Flygtaxi & körningar till/från flygplatser
     
    Förväntad ökad volym av bokningar nu efter påsklovsveckorna
     
    När påsklovsveckorna är förbi väntas det en ökning av flygtaxibokningar igen. I Stockholm har skolorna lov antingen vecka 13 eller 14, det är olika beroende för olika skolor.
     
    Klicka på bilden för att förstora den.
    Swedavia öppnar upp kö-platserna vid terminal 5
     
    Information från Swedavia:
     
    Den 2 april 2024kl. 10:00 kommer vi att öppna upp ytan under glastaket igen och flytta fram köerna. Det kommer att finnas extra taxivärdar på plats för att hjälpa till.

    På bilden ovan kan ni se hur respektive kö skall stå under glastaket och på torget bakom.
     
    One Gatekeeper
     
    Nu använder trafikledningen och Swedavia/Parkman en Gatekeeper för tilldelning av bokningar på Arlanda remoten. Att vi använder ett system är inget förare direkt märker av, men det underlättar arbetet för alla kollegor som arbetar med att tilldela bokningar.

    Precis som det har angetts i tidigare information är den nya prioritetsordningen för tilldelning av förbokade körningar redan igång.
     
     
    Se hur avgångar och ankomster är planerade på flygplatserna!
     
     
    Ladda ner Swedavias egna gratis-app för att se hur ankommande och avgående flyg är planerade för 5 dagar framåt!
     
    Egenskapen BN för körningar av flygtaxi och företagskunder
     
    Skanna QR-koden och läs mer om företagskonceptet och skicka in din ansökan om du uppfyller kraven. Ansökningarna hanteras löpande vartefter att de kommer in. Vi återkommer till dig så fort vi gått igenom din ansökan. Läs mer och ansök om BN-egenskapen här!
     
    4. Månadens tillbakablick
     
    4.1 Sälj, marknad & kunder
     
    Några rader från B2B säljteamet
     
    Våra Key Account managers jobbar systematiskt och betar av företagen och har senaste tiden kämpat på med att få in avtal. Nyligen har vi bland annat besökt TetraPak och SVT.

    Under Mars månad har det tecknats 29 st nya avtal.
    Några av de största företagen är:
    • Indutrade Koncernen med ca 200 bolag
    • Linde Sverige AB
    • Stora Enso AB
    • KLM Cityhopper, Crew
    • United Gross i Sverige AB
    • Visma AS i Norge
    • Menigo Foodservice
    Vi kan också berätta att Flygtaxi i Norge har öppnat from 28 mars, i Tromsö, som kommer att kunna ta våra resenärer till och från flygplatsen i Tromsö.

    Redan nu har vi flera små och stora företag som vi ser möjlighet till att få skriva avtal med. Vi ser även att intresset och behovet av taxileverantörsavtal är fortsatt starkt på företagsmarknaden. För att bättre kunna säkra dessa avtal behöver vi få företagens tillit till att vi kan tillgodose deras behov.

    Därför är det viktigt att det gemensamma arbetet med att stärka Cabonlines varumärke fortsätter att röra sig framåt. Bland annat genom att visa kunderna att vi har hög tillgänglighet och att vi ger våra kunder en bra upplevelse genom hela deras kundresa. Alltså ända från det att vi inleder första kontakten med företaget, fram till dess att företagskunden stiger ur bilen efter sin resa med en av er förarkollegor.
     
    4.2 Förarstatistik – bästa månadsresultatet
     
    Flest körningar inom alla kundkategorier:Förare 325365 – 456 körningar
    Flest B2B/B2C körningar:Förare 884403 – 203 körningar
    Flest färdtjänstkörningar:Förare 674072 – 276 körningar
    Flest skol- och turbundna körningar:Förare 458222 – 379 körningar
    Flest flygtaxikörningar (ej iCabbi):Förare 884403 – 58 körningar
    TOP 3 förare med bästa förhållandet mellan antalet körningar och nej-tryck/inget svar:                    Förare 159090 –
    241 körningar & 0 nej-tryck/inget svar
    Förare 877620 –
    230 körningar & 0 nej-tryck/inget svar
    Förare 104791 –
    220 körningar & 1 nej-tryck/inget svar
     
    4.3 Cabonline Stockholm – statistik
     
    Klicka på bilderna för att öppna upp dem i större storlek.
     

    Antal körningar per vecka under senaste veckorna
     

    Punktlighet inom olika kundsegment
     

    Hur många gånger i snitt köruppdrag behöver skickas ut samt NEJ-tryck i antal och procent för Cabonline Stockholm
     
    Sammanfattning av föregående månad och vad vi ska tänka på framåt
     
    Punktligheten i mars var ungefär samma som i februari samtidigt som nivån för antalet nej-tryck ökade litegrann. Om detta sätts i relation till att antalet körningar var färre jämfört med både februari och mot mars 2023 borde både punktlighet och antalet nej-tryck ha varit bättre jämfört med månaden innan.

    Vissa skolor hade påsklov förra veckan, medan andra har lov den här veckan. Det innebär färre skolkörningar, men desto större chans för spontankörningar inom B2C. Vi ser fortfarande att behovet av bilar inom B2C kundsegmentet finns. Dels på våra marknadsplatser, dels generellt innanför tullarna. Genom att vi ökar vår synlighet när vi har bilar som är ute under de tider och på de platser som behovet finns bygger vi bättre förutsättningar för att öka allas intjäning och lönsamhet.
     
    4.4 Kundbetyg, hyllningar & hälsningar
     
    Kundbetyg
     
    Snittbetyget från kunders betygsättningar under månaden. I distributionscirkeln kan du se hur fördelningen ser ut mellan hur många som har röstat 1, 2, 3, 4 eller 5 stjärnor. I din förarprofil i portalen kan du se vilket betyg dina kunder har gett dig.
    Här kan du se hur många av våra resenärer som har gett högsta betyg (5 stjärnor) i feedback för sin resa under månaden. Du kan även se av vilken anledning de har valt att ge sin kundupplevelse med oss hela 5 stjärnor.
    I din förarprofil i portalen kan du se vilket betyg dina kunder har gett dig. Om du inte kan logga in i portalen kan du testa att använda dig av ”Glömt lösenordet?” för att återställa ditt lösenord. Om du fortfarande inte kan logga in kan du maila akeri@cabonline.com för att få hjälp.
     
    Ett axplock av fina ratings från våra kunder i appen
     
    I appen kan kunderna betygsätta sin resa, bilen och föraren på en skala 1 – 5 efter sin resa. Nedan är några exempel på kommentarer som kunder har skrivit när de gett sin resa och förare högsta betyg (5 stjärnor). Det finns även ett par exempel på feedback som kommit in till kundservice.
     
    Exempel på kommentarer som kunder lämnat i appen
     
    (För att undvika att gå mot kollegors vilja, och för att respektera önskemål som vi har fått in vid tidigare tillfällen, anger vi inte förarnas namn i nedan kommentarsexempel.)

    Förarnummer 23370
    Kommentar: Så trevlig och hjälpsam, hoppas att jag åker med honom en gång till. Och Önskar att ni hälsar honom detta.

    Förarnummer 998726
    Kommentar: Bästa chauffören i Stockholm!

    Förarnummer 742135
    Kommentar: Glömde telefon i bilen, han fixade allt.

    Förarnummer 450021
    Kommentar: I tid och körde bra

    Förarnummer 992254
    Kommentar: Trevlig kille. Körde lugnt och fint.

    Förarnummer 544293
    Kommentar: Han bar paketet till dörren🌺

    Förarnummer 492790
    Kommentar: Första gången jag åkte taxi och mannen som körde mig till Arlanda var jätte trevligt.

    Förarnummer 840070
    Kommentar: Väldigt bra löst av chauffören. Lösningsorienterad och flexibel.

    Förarnummer 292886
    Kommentar: Driver offered to walk me for a considerable stretch so I wouldn't have to walk alone to my hotel; that is excellent service for a woman traveling alone to receive. Kudos!

    Förarnummer 289370
    Kommentar: Fint bemötande i telefon och i taxin, och körde även fint! Så tacksam!

    Förarnummer 723000
    Kommentar: Trevligt med chaufför som stiger ur bilen och hjälper till

    Förarnummer 666540
    Kommentar: Kom i tid, pratade inte för mycket, trevlig.

    Förarnummer 110422
    Kommentar: Jättetrevlig chaufför! Öppnade dörren t ex.

    Förarnummer 663201
    Kommentar: Mycket mycket bra förare!!!!!!!!

    Förarnummer 305173
    Kommentar: Underbart trevlig förare som gick att prata med utan att han blev ”snackig”. Full pott, erfaren utan att vara bitter, vilket är sällsynt.

    Förarnummer 664612
    Kommentar: Jättetrevlig förare, kändes säkert att åka med henne!

    Förarnummer 337480
    Kommentar: Kunnig, trevlig och lätt den bästa chaufför jag har någonsin mött!

    Förarnummer 996820
    Kommentar: Jättetrevlig och rolig förare

    Förarnummer 849441
    Kommentar: Start address was incorrectly added by me, but still got a quick arrival. Thank you!
     
    Dessa kommentarer är ett par exempel som lyfts fram. Det är många av er kollegor som får högsta betyg både med och utan kommentarer. Missa inte att logga in i din förarprofil i portalen för att se vad dina resenärer har gett sin resa med dig för betyg! Vi hoppas att ni alla känner er stola över era arbetsinsatser, det är dessa som skapar framgång för hela gänget.
     
    Du vet väl att du kan gå in i fin förarprofil i portalen för att se vad dina kunder har gett dig för betyg? 
    Om du inte kan logga in i portalen kan du antingen fylla i detta formulär eller maila till akeri@cabonline.com så hjälper vi dig att aktivera ditt konto så snart vi kan.
     
    Personliga hälsningar och hyllningar till kollegor
     
    Andreas Feiring på Cabonline vill ge sin kollega Alfred (förarnummer 685421) ett stort tack!
     
    Alfred är en mycket skicklig och trevlig chaufför som sätter guldkant på dagen. Börjar med att ringa upp och hälsa vänligt med fullt namn. Berättar att han är lite tidig, men att jag inte ska stressa. Alfred arbetade tidigare som flygpilot och menar på att jobbet han har idag är minst lika viktigt.
     
    "En pilot ser kanske en, två, tre destinationer varje dag.
    Nu när jag kör taxi får jag istället uppleva 10, 15 eller kanske 20 destinationer".

    Han har en livsattityd där han väljer att se det positiva i allt och han är en sann förebild för Cabonline. Stort tack Alfred för att du gav mig en så positiv start på dagen! 

    (Alfred har gett sitt medgivande att skriva ut både hans förnamn och förarnummer.)
     
    Alla mår bra av att få höra när de gjort något lite extra bra!
     
    Så om du har en personlig hälsning, ett tack eller beröm som du vill ge din kollega är du varmt välkommen att maila till communication.cabsto@cabonline.com och berätta vem du vill hylla lite extra!
    Efter att vi har fått ditt mail med hälsning kommer den sedan att publiceras i kommande nyhetsbrev.

    Gör någon lite extra glad och berätta vad du uppskattar med dem och deras arbete! 😃
     
    5. Vi blickar framåt
     
    Viktigt – alla måste ha med sig intyg om miljömärkning på fordonets däck!
     
    Till nästa Cabonline Quality Week införs en ny rutin för att uppfylla krav som ställs i våra avtal med kommuner.

    I avtalen ställs både krav på vilken nivå däckens miljömärkning ska uppgå till, samt att vi kontrollerar att kraven uppfylls.
     
    Vårens Cabonline Quality Week kommer att hållas måndag – torsdag vecka 22 (27 – 30 maj).
     

    Under kvalitétsbesiktningen kontrolleras fordonens däck. För att underlätta och effektivisera den delen av kontrollen ska alla fordon ha ett dokument där däckens miljömärkning framgår så att vi kan redovisa det vid efterfrågan från kommunerna.  
     
    Hur får jag fram ett intyg/dokument på mina däcks miljömärkning?
     
    Det finns olika sätt att få fram dokument som intygar däckens miljömärkning. Nedan ger vi två olika alternativ.
     
    1. Ibland står däckens miljömärkning med på kvittot/fakturan du fick vid köpet av däcken. Det är dock inte helt säkert att den informationen finns med, så du måste själv kontrollera att det står med innan du kan använda det som intyg på CQW. Om det inte står någon miljömärkning på kvittot/fakturan behöver du söka efter däckmodellen likt instruktionerna i punkt 2.
       
    2. Du kan själv se efter vad det är för däckmodell på fordonet genom att läsa vad som står på däckens sidor (eller på ditt kvitto/faktura på köpet av däcken). När du vet vad däckmodellen heter så kan du söka på det och däckens storlek på Byt Hjul's hemsida (se länk nedan). Skriv sedan ut produktbeskrivningen där däckmodell och miljömärkningen framgår och ta med som ett intyg till CQW.
    (Klicka på bilden för att öppna upp den i större storlek.)
    Bilderna ovan visar exempel på hur miljömarkeringen kan se ut. Inne på byt hjuls hemsida så hittar du den färgglada markeringen under fliken "EU märkning".

    På själva kvalitétbesiktningen kommer vi att kontrollera att det är den däckmodell som står i intyget / dokumentet som faktiskt sitter på fordonet.

    https://www.bythjul.com/dack – här kan du söka efter vilken däckmodell din bil ska ha.

    Missa inte det nya partneravtalet vi har med Däckextra som är en del av Byt Hjul. Genom vårt avtal med Däckextra kan du som åkare öppna ett företagskonto hos dem och få förmånliga erbjudanden av dem vid köp av nya däck!

    Här finns instruktioner för hur du ansöker om att få öppna ett företagskonto hos dem.
     
    Månadens eventkalender
     
    OBS! Eventkalendern är endast till för att ge snabba tips om var det eventuellt kan finnas en högre efterfrågan på taxi. Det finns säker många fler evenemang än just de som nämns i kalendern.

    Om vi har taxivärdar på plats står det utskrivet i eventet. Om andra taxileverantörers har samarbete med eventen ska detta respekteras!

     

    Missa inte eventuella uppdateringar om eventen, du hittar informationen i portalen varje måndag. (webbadress: https://login.cabonline.com).

    Varje måndag publicerar vi den veckans evenemang i portalen. Vi publicerar även annan viktig information och tips flera gånger i veckan där. Så glöm inte att logga in för att se om det finns någon ny information som du har användning av inför dina arbetspass. 

    Om du inte kan logga in klickar du på "Glömt lösenordet?" och följer dessa anvisningar.

    Hjälper inte det kan du maila till akeri@cabonline.com för vidare hjälp.
     
    6. Bilannonser & medlemskap hos drivmedelskedjor
     
    Klicka på bilden för att öppna upp den i större storlek.
    Maila din annons till akeri@cabonline.com
     
    Om du vill att din annons ska vara med i nästa nyhetsbrev mailar du in din annons till Servicecenter A22.

    Alla annonser som mailas in till akeri@cabonline.com från och med dagen då detta nyhetsbrev skickats ut till och med fredagen innan nästa nyhetsbrev skickas ut, kommer automatiskt att vara med i nyhetsbrevet.

    Om din bil blivit såld under tiden, eller om du inte längre har behov av att köpa en bil, behöver du maila till oss meddela att du önskar att din annons ej är med i nästa nummer av – Till dig på väg.
     
    QR-kod för bilbyte
     
    Om du ska göra ett bilbyte inom Cabonline kan du skanna QR-koden eller klicka på länken för att fylla i en anmälan om att du vill göra ett bilbyte.
    Bilbyte är när du som åkare byter ut en befintlig bil mot en nyköpt bil. I formuläret fyller du i uppgifter om den bil som ska bytas ut samt uppgifter om den nya bilen som du vill registrera i ditt åkeri.
     
    Ny avtalspartner för köp av däck!
     
    Cabonline har länge arbetat med att hitta en bra avtalspartner som erbjuder billigare priser åt anslutna åkare vid köp av däck.
    Nu kan vi med glädje berätta att kollegorna på inköp har hittat en en ny avtalspartner – Däckextra, som är en del av Bythjul.
    Precis som med våra avtal med drivmedelskedjorna så öppnar åkaren ett företagskonto hos Däckextra för att kunna ta del av avtalets billigare priser på däck.
    Bifogat finns: Webbadressen till sidan där du ansöker om att öppna företagskonto hos Däckextra är: www.dackextra.nu

     
    Skruvat.se (försäljning av tillbehör och reservdelar)
     
    Vi erbjuder även alla åkare 15% på redan riktigt bra priser på tillbehör och reservdelar. Erbjudandet går ej att kombinera med andra rabatter och kampanjer.
    Skapa ett företagskonto på www.skruvat.se, ange rabattkod: Cabonline15

     
    Vi på inköpsavdelningen är glada att kunna meddela…
     
    … att Cabonline har nu erhållit förbättrade villkor hos OKQ8 på el laddningsrabatten. Rabatten justeras från 27 öre/kWh till 55 öre/kWh (inkl. moms).
     
    Det innebär alltså 28 öre mer i rabatt per kWh!
     

    Beräknas att träda i kraft 2024.04.01, men kan komma att ske strax därefter.
     
    Hur du ansöker om att starta företagskonto hos våra avtalspartners
     
    • Däckextra = Besök www.dackextra.nu och ansök om att öppna företagskonto hos dem.
      Klicka här för att ladda ner instruktioner för hur du fyller i din ansökan.
       
    • Circle K = Blankett finns hos Servicecenter A22. På blanketten finns vår rabattkod. Fyll i blanketten och lämna in den på någon av kedjans stationer. Därefter skickar de Circle K ut ditt kort till dig.
       
    • InCharge = Ansökning görs hos Servicecenter A22. Avtal skrivs på plats och brickan som används vid laddning får du direkt när avtalet är påskrivet.
       
    • OKQ8 = Blankett finns hos Servicecenter A22. På blanketten finns vår rabattkod. Fyll i blanketten och lämna in den på någon av kedjans stationer. Därefter skickar OKQ8 ut ditt kort till dig. För att teckna ett tvättabonnemang hos OKQ8 besök: OKQ8.se/tvattabonnemang
       
    • ST1 = Blankett finns hos Servicecenter A22. När den är ifylld måste vi göra en kreditkoll. Vid godkännande hämtas sedan ST1-kortet ut hos Servicecenter A22. Obs! Alla åkerier inom TaxiKurir behöver få ett nytt ST1-kort från och med 1 april (om ni vill fortsätta att ha ett kort hos ST1).
       
    • Preem = Rabattkoden får du hos Servicecenter A22. Du ansöker själv på någon av Preems bemannade stationer.
    Om du vill veta mer om avtalen mailar du till: akeri@cabonline.com
    Nedan lista anger hur många HVO stationer drivmedelskedjan har i Sverige.
     
    Varje drivmedelskedja har en tillhörande länk. Via länken kommer du till kedjornas egna söksidor för att hitta var de har sina stationer placerade.

    Inne på respektive drivmedelskedjas sida kan du genom sökfiltret ange vad du vill att stationen ska erbjuda för service och/eller vilken sorts drivmedel stationen ska ha.
     
     
    Först och främst, se till att du tar del av all information som finns i våra kommunikationskanaler
     
    Flera gånger i veckan ger vi information som du har användning av i ditt arbete!
     
    Det kan till exempel handla om:
     
    • Cabonlines olika policys 
    • Uppdaterade eller nya rutiner
    • Ökad efterfrågan på taxi vid events
    • Information om Cabonlines utveckling
    • Marknads- och säljinsatser som Cabonline gör
    • Vad Cabonline gör för att förstärka vår marknadsposition
    • Smarta råd om hur du på bästa sätt planerar dina arbetspass
    • Instruktioner för hur du ska göra i taxametern vid olika situationer
    • Hur du själv bidrar till ökad intjäning både för dig själv och dina kollegor
    • Hur du ska tänka och agera i olika situationer och möten under ditt arbetspass.
    Det är ditt ansvar som ansluten till Cabonline att säkerställa att du kan ta del av all information som vi kommunicerar i vår internkommunikation!
     
     
    Tänk smart och planera dina körpass med hjälp av information!
     
    Nedan hittar du en lista över massa bra verktyg och webbsidor som hjälper dig att hitta var och när det eventuellt finns ett ökat taxibehov!
     
     
    Exempel på digitala verktyg och webbsidor som hjälper dig att hitta körningar:
     
    1. Swedavia-appen
       
    2. Eventkalendern
      Veckans evenemang publiceras i portalen varje måndag, i nyhetsbreven finns månadens eventkalender.
       
    3. Webben
      Det finns otroligt många appar, sidor och intern kommunikation som kan hjälpa dig att hitta vilka tider och platserna som det troligtvis kommer att finnas behov av bilar på.
    Exempelvis:
     
    8. Öppettider & kontaktuppgifter
     
    Cabonline Servicecenter öppettider 
     
    Vi kollar mailen varje dag och rekommenderar därför att ni i första hand mailar era frågor/ärenden till akeri@cabonline.com.
     
    Vi har öppet för besök måndag till fredag mellan klockan 08:00 – 17:00
     
     
    Mailadress:akeri@cabonline.com
    Telefonnummer: 08-517 518 00
    Besöksadress: Anderstorpsvägen 22, 171 54 Huvudsta i Solna
     
    Vart vänder jag mig för att få hjälp med olika sorters frågor och ärenden?
     
    För att få hjälp och återkoppling så snabbt som möjligt mailar eller ringer du nedanstående avdelningar för respektive sorts fråga/ämne.
     
     
    • Om du har frågor gällande pågående körningar ska du ringa till Cabonlines förarsupport:
      08 – 633 03 71 
      Om ni har frågor gällande specifik tilldelning av en körning behöver ni fylla i detta formulär https://tinyurl.com/trafikledningsutredning
       
    • Korrigering av kvitton skickas till:
      kvitto.sthlm@cabonline.com 
       
    • Frågor om fakturering och avräkning mailar du till Maiya Ibrahim,
      Transporter Administrator – maiya.ibrahim@cabonline.com
       
    • För frågor om skol- och turbundna resor ska du ringa till Planeringsavdelningen:
      TaxiKurir: 08 – 121 431 04                  Sverigetaxi: 08 – 121 420 52
       
    • Frågor som rör bokningar och förarsupport mailar du till Edite Langmane,
      Operational Manager, Customer Service, Lettland – edite.langmane@cabonline.com
       
    • Frågor om redan bokade verkstadstider som rör nya åkare, utökningar, bilbyten, överlåtelser eller taxameterbyten mailar du till Tina Svärdström, Joshua Illmonen och Anne Sivertsen,
      Administrators – tosh@cabonline.com
       
    • Frågor som rör utbildning mailar du till Danish Dar och Joakim Svendsen,
      Instructors & Administrators – academy@cabonline.com
       
    • Frågor som rör kvalitet och reklamationer mailar du till Daniel Benchimol och Curt Heinrich,
      Administrators – daniel.benchimol@cabonline.com och curt.heinrich@cabonline.com
       
    • Frågor som rör rekrytering av förare mailar du till Fethi Sarihan,
      Talent Aquisition Partner – fethi.sarihan@cabonline.com
       
    • Frågor om nya åkerier, bilar och utökningar mailar du till Rabii Anouti,
      Key Account Manager – rabii.anouti@cabonline.com
       
    • Frågor om upphandlingar mailar du till Marianne Jargeus,
      B2P & Tender Nordic – marianne.jargeus@cabonline.com
       
    • Frågor och feedback som rör vår interna kommunikation mailar du till Martina Joelsson,
      Recruitment Marketing Manager – communication.cabsto@cabonline.com
       
    • Om du har övriga frågor som ej finns med som exempel ovan, och som rör befintligt åkeri eller redan anslutna förare mailar du till Servicecenter – akeri@cabonline.com