Schema för återvinningspråmen, farligt avfallbilen, inbjudan till webbinarium, gårdsdagar på gång?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ändrade tider för sophämtning i påsk 
Ändringarna gäller hämtning av restavfall, matavfall och trädgårdsavfall. Tänk på att du i vissa fall måste ställa ut ditt kärl flera dagar tidigare än vanligt. Här kan se hur sophämtningen ändras vid helgdagar
 
Då kommer den mobila avfallsinsamlingen till ditt kvarter
 
Farligt avfall- och återbruksbilen
Till farligt avfallbilen kan hushållen lämna sitt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter. I vår följer återbruksbilen med på alla stopp! Lämna, leksaker, sportutrustning, friluftsgrejer, mindre möbler, prydnadssaker, matserviser m.m. Bara sakerna är hela! Här hittar du vårens schema för farligt avfall- och återbruksbilen.
Återvinningspråmen
Meddela dina älvnära boende om återvinningspråmens stopp vid Eriksberg, Lindolmen, Sannegården och Stigbergskajen. Pråmen fungerar som en flytande ÅVC och tar emot i stort sett allt det som en vanlig återvinningscentral gör. Det vill säga brännbart grovavfall, farligt avfall, elektronik och avfall som inte går att återvinna. Pråmen tar även emot textil, liksom begagnade saker för återbruk. Här hittar du vårens schema och kajplatser.
Här kan du ladda ner trappanslag.
 
Separat insamling av textilavfall 
Från och med 2025 ska hushåll och verksamheter sortera textilavfall separat.
Kommunen blir då ansvarig för att samla in textilavfallet från hushåll. Under webbinariet berättar vi om hur insamlingen är planerad att fungera för flerbostadshus. Vi delar också med oss av tips på åtgärder som fastighetsägare kan vidta för att minska mängden textilavfall från boende.  
När: 8 april kl. 13-13.45
Ingen anmälan behövs. Du klickar dig bara in på den här länken: 
webbinarium separat insamling av textilavfall 

Avgifter för avfall, vatten och avlopp 
I slutet av april tas det första politiska beslutet som påverkar 2025 års avgifter för vatten, avlopp och avfall. Beslutet avser taxeintäkter och är inte samma sak som hur mycket avgifterna kommer att höjas, men det ger en indikation.
I detta webbinarium berättar vi mer vad du får för din taxa, orsakerna till intäktshöjningen, taxans konstruktion och förväntad prisutveckling på lite längre sikt.
När: 7 maj kl.13-13.45
Ingen anmälan behövs. Du klickar dig bara in på den här länken:
webbinarium taxa 2025
 
 
Gårdsdagar på gång?
Då kan Kretslopp och vattens miljöinformatörer vara med och informera om sortering tillsammans med vår roliga aktivitet Escape bin! 

Våra miljöinformatörer har lång erfarenhet av samtal om avfallssortering med boende i lägenheter, främst genom dörrknackning. Kontakta Anton Müller, vår samordnare för tjänsten, och skräddarsy miljöinformatörernas nästa uppdrag. Här hittar du information om Escape bin, miljöinformatörerna och kontaktformulär. 
 
Registrera dig för att få SMS vid vattenavstängningar
Vid vattenavstängningar skickar vi SMS till berörda fastigheter. Du som fastighetsägare behöver registrera de fastigheter som du vill ha sms om.

Registrera dig här
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Får du nyhetsbrevet från en annan prenumerant? Börja prenumerera här
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här