Hej, Jennie här!
 

Varmt välkommen till min värld full av praliner. Färgglada, blanka, lyxiga, delikata små hantverk av finaste choklad fyllda med gudomliga kolor, bär, karameller och ganacher...

Min resa i Hela Sverige Bakar-21 gav mej sååå mycket glädje, nya kunskaper och fina vänner. Å kanske var det just för att jag förärades med mitt 2:a ’Stjärn-förkläde’ i avsnittet där vi skulle temperera choklad, som min nya stora passion för choklad började växa.
 
💘
Idag har jag en egen Rosa liten Pralinbutik där jag tillverkar & säljer praliner. Jag håller även Pralinkurser samt bakar tårtor & gofika på beställning (i mån av tid). Ibland 'Popp'ar jag upp' med Praliner och Gofika i trädgårdar, på marknader och inspirationskvällar…
 
 
 
I min rosa Pralinbutik...
 

...finns en glasmonter med praliner på långa rader. Det finns färdigpackade presentaskar med utvalda praliner. Eller så väljer du själv mellan vilka sorter du vill kombinera.

Öppet!
Pralinbutiken har vanligen öppet fredagar kl. 10-17 
MEN fredag 6 september är det öppet 10-13.00
Vill du besöka pralinbutiken annan dag eller tid, så slå en pling, så löser vi det. Jag finns ofta på plats. 070-381 36 90.

Adress:
Östra Hamngatan 12 i Arboga.
(första garageplanen på höger sida när du kommer in på gatan. Grönt hus med vit farstukvist och rosa dörr)
 

 I butiken säljer jag även urläckra smycken från Fajjans Mini Sweets, i form av små bakverk och praliner.
 
 
Aktuellt Pralin-sortiment
i Pralinbutiken
 
 
 
Alla mina praliner, med unika smaker och ofta med namn som anknyter till min kära hemstad Arboga, tillverkar jag i min rosa Pralinbutik. En nyhet som alldeles nyligen seglat in i pralinbutiken är 'Tiramisu'. Fantastiskt god!

Nedan ser du aktuella sorter:
 

Engelbrekt
 
/ Tiramisu
 
 
En dröm för den som älskar Italiens dessert nummer 1 - Tiramisu! Innehåller en kaffekola med kaffelikör och en Mascarpone-ganache smaksatt med en skvätt Disaronno - en mandelfri Mandellikör. Just nu har jag gjort en variant med mörkt chokladskal och i vit choklad. Vad tycker du är bäst?
 
År 1435 kallades det till ett riksmöte i Arboga där Engelbrekt Engelbrektsson utsågs till befälhavare över Sveriges väpnade styrkor. Mötet brukar kallas för Sveriges första riksdag. För att samla röster och vinna makten, så bjöd Engelbrekt folket på en stor mängd öl. Därifrån kommer ordspråket:
’Kommer efter som Arboga-öl’.

Saga
/ Prinsesstårta
 

En vit liten Prinsesspralin fylld med traditionell grön marsipan (MANDEL), hemkokt hallonkaramell samt en vit chokladganache.
 
Konditori Saga på Stora torget var stans mest välbesökta kondis med gudomliga bakverk och ett flipperspel på övervåningen. Tyvärr finns detta legendariska konditori inte längre kvar.
 
Norrsken över Hamre
/ Lakrits
 

En liten dröm för Lakrits-älskaren!
Fylld med mild lakritskola, lakritsflakes & en len lakrits-ganache.
 
Arboga kanske inte är den första platsen man tänker på när man snackar norrsken. Men faktum är att vi flera gånger sett Norrsken över Hamre när vi tittat ut genom vårt vindsfönster. Finns det något vackrare naturfenomen?
Rosenhill
 
 / Jordgubbspaj
 
 
Innehåller hemkokt jordgubbskaramell, smörkola samt en blond chokladganache med glutenfria havrekex samt några droppar Disaronno-likör.

Rosenhill är en röd stuga med vita knutar alldeles intill Arbogaån vid Älholmen. Detta lilla hus blev vårt älskade hem i 17 år när våra grabbar växte upp!
Älholmen
/ Lemonpie
 

Min Lemonpie-pralin innehåller min egen Lemoncud med vit choklad & Limoncello samt Italiensk maräng och en blond chokladganache med mixade glutenfria havrekex.

Älholmen är en vacker solgul Herrgård intill ån, straxt utanför Arboga. Byggnaden uppfördes på 1400-talet av riksrådet Bengt Stensson Natt och Dag och ärvdes sedan av sonen Måns Bengtsson Natt och Dag, som var den som dräpte Engelbrekt Engelbrektsson 1436! Älholmen eldhärjades men byggdes åter upp 1786. 1982, när jag var 12 år, så flyttade jag och min familj från Stockholm till just Älholmens Gård, där vi upplevde många fina år.
Arboga
 
| Hasselnöt
 
 
Pralinernas pralin, om du frågar mej! Innehåller min egen drömgoda nötcreme, rostad HASSELNÖT och en karamelltryffel.
 
Arboga är namnet på min kära medeltida hemstad! En idyllisk liten stad med kullerstensgator och den vackra Arbogaån som slingrar sig igenom staden. Visste du att Sveriges första riksdag hölls i Arboga år 1435, där Engelbrekt valdes till rikshövitsman.
Stora Torget
/ Aprikos, Mandel & Nötmix
 
 
Vad sägs om hemkokt aprikosmarmelad, crunchig MANDEL- & NÖTCREME & några droppar Don Papa.


Stora Torget med dess kullerstenar omges av stadens Rådhus från 1400-talet samt fina små presentbutiker, café, frisör och pizzeria. Här arrangeras även marknader vid påsk, höst och jul… och aktiviteter vid Medeltidsdagarna.
Ågården
/ Kaffe Karlsson
 

En pralin fylld med en krämig Kaffe- & Baileys-kola samt en len Cointreau-ganache.
 
En av stadens charmiga restauranger belägen alldeles intill Arbogaån vid Kapellbrons fäste.
 
 
Nygatan
Lakrits /citron
 

Nu blommar det i asfalten!
En liten favorit fylld med lakritskola, lemoncurd med både vit choklad och en skvätt Limoncello, lakritsflakes samt en lakritschokladganache.
Nygatan är gatan som löper igenom Arbogas idylliska stadskärna. Nygatan erbjuder blomsterbutiker, inredning, gardiner, frisörer, caféer och även den 'gröna skylten' ;)
Tillfälligt slut!

Storgatan

/ Rom & Cola
 

En pralin fylld med brynt-smörkola smaksatt med en skvätt Coca-Cola samt en ljus chokladtryffel med några droppar Arehucas Guanche Rom
 
Trästaden är vårt främsta bidrag i det europeiska historiska kulturarvet. Än idag är Storgatan med sina vackra trähus ett pittoresk inslag i staden.

Tillfälligt slut!

Brattberget
 
/ Blåbärspaj
 
 
En liten pralindröm fylld med hemkokt blåbärskaramell smaksatt med kardemumma samt en blond chokladganache med mixade glutenfria havrekex samt några dropparDisaronno (nöt- & mandelfri) 
   
Brattberget är som Arbogas eget Beverly Hills. Mysiga hus med uppvuxna trädgårdar och blåbärsskogen inpå knuten. 
Tillfälligt slut!

Högsjön
 
Högsjön/  saltapinnar

En himmelsk karamellkola tillsammans med Saltapinnar inbäddad i ljus choklad.(Innehåller gluten)
 
Högsjön är sommarstuge-paradiset där vi byggt vår älskade lilla stuga. Här badar vi, hämtar kraft, fiskar abborre, njuter på flotten och umgås med familj & vänner.

Vinbäcken
/ Piña Colada
 
 
Innehåller en hemkokt Ananas- & Cocos-marmelad samt en len chokladganache med en skvätt Piña Colada-likör.
 
Vinbäcken är Arbogas egen sommarkrog, likt en gräddbakelse i vit snickarglädje. Här började jag sommarjobba som 14-åring,  med att diska, skopa glass och servera kaffe…
Tillfälligt slut!

Engelbrekt

/ Mandel & Nougat
 

En pralin som påminner om Mozartkulan. Fylld med len nougat (HASSELNÖT) och mandelcreme.
 
År 1435 kallades det till ett möte i Arboga där Engelbrekt Engelbrektsson utsågs till befälhavare över Sveriges väpnade styrkor. Mötet brukar kallas för Sveriges första riksdag. Och begreppet 'Kommer efter som Arbogaöl' kom just därifrån efter att Engelbrekt bjöd stadens invånare på öl, så till den grad att i berusningen få dem att rösta fram Engelbrekt som ledare...
 
 
Tillfälligt slut!

Märta Renlund
 
/ Fransk Nougat
 
 
En liten pralinhyllning till min kära fransklärare Märta. Fylld med Fransk Nougat, chokladganache med handskalade PISTAGE NÖTTER (Très Bien, skulle Märta ha sagt)
 
Märta var en underbar liten person med Twillkjol, generösa vader och fotriktiga skor. Hon lärde ut franska sånger och perfekta rullande franska RRR… Hon var min fröken på Stureskolan -83 och -84. Merci por tout chère Märta!

Tillfälligt slut!

Lasse-Maja

/ Apelsin
 

En pralin fylld med en hemkokt Apelsinkaramell tillsammans med en len chokladganache.
 
Lasse ’Lasse-Maja’ Molin var en känd förbrytare som förklädde sej till kvinna när han var ute på sina rövarstråt. Han dog år 1845 i Arboga.
Baby Girl

(tillfälligt slut,
- går att beställa!)
 

En liten rosa dröm innehållande mjuk Toffeekola samt en ljus chokladganache med karamelltoner.

Denna pralin går att beställa till såväl Babyshower, barndop eller namngivningsceremonier.

Men om du vill ha en annan valfri fyllning, så går det lika bra. Vid special-beställning gör jag minst 20 st.

Pris 22:-/st.
 
It's a Boy

(tillfälligt slut,
- går att beställa!)
 

En liten ljusblå dröm innehållande mjuk Toffeekola samt en ljus chokladganache med karamelltoner.

Denna pralin går att beställa till såväl Babyshower, barndop eller namngivningsceremonier.

Men om du vill ha en annan valfri fyllning, så går det lika bra. Vid special-beställning gör jag minst 20 st.

Pris 22:-/st.

Kommer åter i januari!

Pralinsemlan
 

En pralin fylld med MANDELCREME med en skvätt Disaronno-likör, samt en vitchokladganache smaksatt med kardemumma.
 
Mellan januari fram till påsk finns denna Pralin-Semla i Pralinbutiken. 
Vid special-beställning gör jag minst 20 st.
Kommer åter lagom till nästa student!

Student-pralinen
(Bara några få kvar)
 

Denna student-pralin går att beställa till stundande studentfiranden! Normalt innehåller den en brynt smörkola och en ljus chokladganache smaksatt med en gnutta Cointreau.

Men om du vill ha en annan valfri fyllning, så går det lika bra. Vid special-beställning gör jag minst 20 st.
 
Priser:

 Presentaskar med:
4 st: 95:-
5 st: 115:-
6 st: 135:-
8 st: 180:-
10 st: 220:-
12 st: 260:-
18 st: 380:-
20 st: 420:-
24 st: 500:-
Styckvis i cellofanpåse: 22:-/st
Bars: 35:-/st

Råvaror & Allergener:
Alla mina praliner är tillverkade av prima Belgisk choklad. Fyllningar som karameller, kolor & ganacher görs från grunden och av finaste råvaror. Jag är noga med allergener
- dock förekommer både gluten, nötter, frön & mandlar m.m i mitt kök, vilket innebär att allt jag tillverkar kan ’kontamineras / innehålla spår av…’

Hållbarhet:
Praliner är en färskvara och bör förvaras svalt, helst 12 - 20 grader. Undvik kylskåp och likväl solens strålar. Pralinerna avnjuts bäst rumstempererade. I medföljande folder anges datum för hållbarhet.
 
 
Post-beställning:
Det går även bra att beställa, så skickar jag pralinerna med post.
Fraktkostnad, fr. 60:- och uppåt, beroende på orderstorlek.
 
 
 
REKO-Ringen
 

I våras anslöt. jag mej till REKO. En sammanslutning av lokala matproducenter som erbjuder närodlade och lokalproducerade produkter. Som tex. lyckliga hönsägg, hemkokta marmelader, chutney, blåbärssaft, vedugnsbakade surdegsbröd, finfint kött, korvar, nyfiskade fiskar, nyslungad honung, ostkakor, ostbrickor, lokalproducerad öl... och nu även mina hantverks praliner. Beställningen görs via Facebooksidan och utlämningen sker på torget!
 
 
Kommande REKO där jag planerar att vara med:
I nuläget är det full fart i pralinbutiken, så jag har inga inbokade REKO-datum.

På respektive REKO-Facebook-sida finns alla leverantörer och dess utbud inför varje försäljningstillfälle. Du förbeställer precis vad du vill och sedan hämtar du upp dina varor på repsktive utlämningsställe.
 
 
Pralinkurser
 
Välkommen till mej på Pralinkurs!
 

PRALINKURS - skapa egna praliner🍬
En grupp på 4-5 personer är en perfekt liten skara, där alla får skapa en egen pralinform med ca 25 praliner.
Är gruppen större (upptill 8 personer) så får man jobba två och två.

Så ta med dej syrran, bästa väninnan, tjejgänget, brorsan, kära svärmor, kollegorna eller varför inte du och maken med bästa vännerna. 

Jag kan utlova en härlig dag i chokladens tecken, med många skratt, skapande och en hel del provsmakning...
 
 
Datum för höstens pralinkuser är inte satta än. Håll utkik!
 

Pris 950kr/deltagare (max 5 personer)
I priset ingår grunderna i pralinskapande, såsom
🍬målning av pralinformar
🍬 Temperering och gjutning av tunna perfekta pralinskal
🍬 Fylla med önskade fyllningar
🍬 Locka (försluta pralinerna med en botten)
🍬 ’knacka ut’ dom blanka små läckerbitarna
🍬 Vika egna pralinaskar
🍬 Lunch samt fika (alt. fika & middag)
🍬 Du får givetvis ta hem de praliner (ca 25-30 st) som du gjort under dagen. Samt en bibba med chokladinfo och några recept.

Pris 850kr/deltagare (max 8 personer)
Vill ni komma i en sluten grupp med max 8 personer, så går det bra. Dock kommer ni då få jobba två och två. Allt i kursen enl. ovan ingår. Dock blir det hälften så många praliner hem/deltagare.
850kr/deltagare.

Anmälan / Betalning
Anmälningsavgift för att säkra din plats är 300kr, vilket betalas i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast fyra dagar innan kursdatum. Vid ev. avbokning är jag tacksam om du hittar en ersättare för din bokade plats. Om inte så återbetalas allt utom anmälningsavgiften.

Hör gärna ev er om ni har frågor eller önskar boka in dej/er.

Pralinkurserna hålls där jag har min rosa lilla Pralinbutik på Östra Hamngatan 12 i Arboga. Ingång, Rosa Dörren.

Hoppas vi ses!
Kram Jennie💝
 
 
Smycken
 
 
I höstas tog jag in världens läckraste smycken från 'Fajjans Mini Sweets' i min lilla Pralinbutik. Det är handgjorda små örhängen, berlocker och nyckelringar i form av gröna Dammsugare, Chokladbollar, Kanelbullar, Semlor... och tro't eller ej... Små praliner som är som kopior av mina egna Praliner.
 
 
Varmt välkommen in till min lilla butik på Östra Hamngatan 12 i Arboga, så får du se dom i verkligheten.

Prislista, Örhängen:
Lussebullar: 229:-
Skumtomtar: 199:-
Knäck: 229:-
Kanelbullar: 199:-
Semlor: 199:-
Dammsugare: 239:-
Chokladbollar: 219:-
Pralin med en fyllning: 300:-
Pralin med två fyllningar: 350:-

Prislista, Nyckelring:
Chokladboll: 219:-
Dammsugare: 239:-
Kanelbulle: 239:-

Vill du se hela Fajjans sortimentet, så finns det i webbshoppen
» fajjansminisweets.se
 
 
 
 
 
Tårtor & Gofika
 

Just nu lägger jag den mesta kreativa skapandetiden på praliner och min lilla Pralinbutik på Östra Hamngatan 12 i Arboga.

Beställningar på gofika och tårtor får därför ofta stå åt sidan. Helt enkelt för att mina praliner tar all min tid utöver heltidsjobbet Eventmarket.se och tiden med mina nära och kära. Men håll utkik, för det kan hända att jag dyker upp med mitt popup-café någonstans eller slår till med lite beställningsbar Fredags-Fika!...
 
 
Låt mej på rekommendera...
 

Vill du beställa en fantastisk tårta?
Låt mej då få rekommendera Camilla på » Milla Cakes i Köping. Hon bakar exklusiva och unika bröllopstårtor och galet fina tematårtor. Hon har kunder i hela mellansverige.
I Lindesberg finns även Gohar på » GoCakes som även hon är ett proffs på fantastiska tårtor.
Hälsa gärna från mej när ni kontaktar dem :)

*************
 
 
Min resa i Hela Sverige Bakar-21
 

gav mej sååå mycket
glädje, nya kunskaper och fina vänner.
 
Å kanske var det just för att jag förärades med mitt 2:a ’Stjärn-förkläde’ i avsnittet där vi skulle temperera choklad, som min nya stora passion för choklad började växa.
Jag bakade mej till en semifinalplats och missade endast 12:e finalavsnittet på målsnöret. Men för mej var hela upplevelsen en vinst och något jag gladerligen bär med mej i minnet hela mitt liv.
 

Idag har jag en egen Rosa liten Pralinbutik där jag tillverkar
& säljer praliner. Jag håller även Pralinkurser samt bakar tårtor & gofika (i mån av tid) och dyker upp med mitt popup-pralin/café i trädgårdar, på marknader och inspirationskvällar…

*************
 
 
 
Kram
 
Jennie Sterner
 
 
 
Pralinbutik: Östra Hamngatan 12, Arboga
Telefon: 070-381 36 90
 
Eventmarket.se
 
 
Förutom min Pralin-verksamhet så driver jag och min man sedan 1998 företaget Eventmarket Svenska AB. Så det är där mitt huvudsakliga arbete är.
Eventmarket.se är fullspäckad sökportal med stort utbud och direktkontakter till Sveriges artister & föreläsare, fest- & möteslokaler, aktiviteter, teknik- & uthyrningsföretag, arrangörer och catering... samt mängder av nöjesbiljetter. 

Välkommen in till: