Nyheter från Kalix Tele24
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Avslut tiotal och på väg in i tjugotal!

Med den rubriken tänkte jag kort reflektera över vad som hänt sista åren innan vi går in i 2020. Det som framför allt präglat vår verksamhet och relationsutveckling för våra kunder, och blivande, är den tydliga och snabba kursändring mot betydligt mer kundtjänstliknande uppdrag.
 
Våra befintliga kunder kommer i strid ström och ber oss göra mer i de samtal vi besvarar och man vill också att vi hjälper till med mejl och chatthantering. Det är tydligt att man är mån om sitt varumärke och sin tillgänglighet. Oavsett bransch så är det tydligt att kundkrav och förväntan på tillgänglighet och service ökat markant vilket i sin tur kan vara svårt att leva upp till alla tider på dygnet eller dagar i veckan. Vi ser t.ex. en tydlig volymökning på vardagkvällar samt dagtid helger och det som ökar är uppdragen där vi utför någon form av kundservice. Uppenbart är att vi då utför någonting som är betydelsefullt men som våra uppdragsgivare inte riktigt orkar utföra själv och då blir outsourcad kundtjänst ett väldigt bra stöd och tillskott till den egna ordinarie kundtjänsten. 
 
Självklart är det fortsatt efterfrågan på traditionell svarstjänst och den förändring vi ser där är att små-medelstora kunder inte är helt nöjda med sin växellösning med inbyggda ringslingor som slutar hos en person som kanske varken har lust eller är lämpad att ta emot samtalet. Lösningen på det är att dels att minska antalet personer i slingan och istället alltid lägga in oss som ”sista utpost” i slingan samt när slingan inte har någon inloggad. Ett företag kan inte vara stängt utan det måste var tillgängligt oavsett när eller hur kontaktförsök sker.
 
Det var en kort reflektion över tiden som gått och det läget som råder nu. Framåt ser vi en fortsatt stark trend på outsourcing av kundtjänst, men vi ser också en tekniktrend där mindre-medelstora företag funderar på att inte ha någon växel alls, utan enbart mobiler (utan fastnätsnummer). Det man dock önskar är att fortsatt ha ett växelnummer och vårt bidrag där är en tjänst där vi tar in växelnumret direktomstyrt från operatörsmolnet och sedan kopplar till mobilerna eller tar emot meddelanden. Vill kunden kan de kombinera det med vår app för att lägga in hänvisningar vid t. ex. möten och/eller semestrar. Vi kan även ta in hänvisningarna från kundens MS Exchange. Det blir sammantaget en väldigt bra och enkel samt kostnadseffektiv lösning. 
 
Alltid spännande att titta lite i backspegeln men framför allt titta framåt. Snart är året slut och jag hoppas ni är lika nöjda med året som vi är. Vi fick återigen ett mycket högt betyg i vår årliga NKI undersökning (Index 79) och det gör mig väldigt stolt men också trygg i vetskapen om att vi fortsätter att leverera högkvalitativa tjänster in i tjugotalet.
 
Med dessa rader vill jag säga Tack för i år, God Jul och Gott Nytt År från oss alla på Kalix Tele24!
 
Roland Pihlström
VD
 
 
 
Kom ihåg att hänvisa dig inför julhelgen!

Du kommer väl ihåg att meddela oss ledigheter och hänvisningar så att vi kan ge era kunder bästa möjliga service.


- Använd vår app eller kundwebb
- Ring oss på 020-69 00 00
- Maila oss på kundservice@kalixtele24.se
 
Besök oss på LinkedIn
Besök oss på facebook